KNK üyeleri: Kürdistan kirli bir planla karşı karşıya

KNK üyeleri, Kürt halkının Kürdistan'ın dört parçasında kirli bir planla karşı karşıya olduğunu ve bu kirli planı ancak ulusal birlikle boşa çıkarabileceklerini kaydetti.

Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) Süleymaniye'de düzenlediği Güney Kürdistan ulusal birlik çalıştayına katılan KNK üyeleri, Kürt halkının dört parçada kirli bir planla karşı karşıya olduğunu ve bu kirli planı ancak ulusal birlikle boşa çıkarabileceklerini kaydetti. KNK üyeleri Salar Mehmûd, Ebdulah Mela Nûrî ve Şikrullah Heme Emîn Kürt ulusal birliği ve Efrîn'e yönelik saldırıları ANF'ye değerlendirdi.

'KÜRT HALKI BİZE BİRLİĞİ DAYATIYOR'

KNK üyesi ve aynı zamanda YNK Güney Kürdistan Parlamentosu Milletvekili Salar Mehmûd, Kürtlerin artık ortak bir akılla hareket etmesi gerektiğini kaydederek, "Eğer bizler ulusal birliğimizi daha önce sağlamış olsaydık, orada ortaya çıkacak ortak akılla hareket etmiş olsaydık bugün Kerkük işgali yaşanmamış olurdu. Bugün Efrîn'e başlatılan işgal girişiminin cesareti de birliğimizin olmamasından alınıyor. Kürt halkı bize artık birlik olun, kazanımlarımızı koruyun diyor. Çünkü bizim kaderimiz birdir. Bizim artık ortak bir stratejiye sahip olmamız gerekiyor" dedi.

'KÜRDİSTAN'A KARŞI KİRLİ BİR KONSEPT VAR'

Mehmûd, Kürt halkının kirli bir politikayla yüz yüze olduğunu da vurgulayarak, "Kürt gençlerinin, kadınlarının öncülüğünde DAİŞ başkentinde yenilgiye uğratıldı. O DAİŞ ki bütün dünyanın, insanlığın düşmanıydı. Fakat bugün dünya kamuoyu Efrîn'de o gençlere, kadınlara karşı başlatılan işgal girişimi karşısında sessiz kalıyor. Irak ve Suriye'de Kürt halkına yönelik bu kirli politikayı kınıyoruz" diye konuştu.

TEK ÇIKIŞ YOLU: BİRLİK

KNK Konsey üyesi Ebdulah Mela Nûrî de Kobanê'yle başlayan, Kerkük'le devam eden ve şimdi de Efrîn ile sürdürülen bir konseptin olduğunu belirterek, "Geçmişte olduğu gibi bugün de işgal ile karşı karşıyayız. Bunun adını doğru bir şekilde koymak lazım. Bunun nedeni ise bizim birlik olmamızdır. Kobanê'de başlatılan bir süreç vardı. Ama işgalciler başaramadı. Kerkük ile devam etti. Şimdi de Efrîn ile sürüyor. Buna neden olan da parçalı halimizdir. Bizler bu parçalılığı ortadan kaldırmak için uzun zamandır çalışıyoruz. Çünkü çıkış yolu olarak bu var önümüzde" diye konuştu.

'KOBANÊ BİRLİK RUHUMUZUN ZAFERİYDİ'

KNK üyelerinden Şikrullah Heme Emîn de Kobanê zaferinin Kürtlerin birlik olmasının zaferi olduğunu belirterek, Kerkük'ün ise ulusal birliğin olmamasın sonucu olduğunu ifade etti. Şikrulah Heme Emîn, "Kürdistan'ın genelinde birliğimizin olmaması gibi bir yaramız var. Ama bir Kürdistan davamız da var. Kobanê'de ortaya çıkan zafer hepimizin zaferiydi. Bütün Kürtlerin zaferiydi. Ama Kerkük'te yaşanan kırılma da hepimizin, tüm Kürtlerin kırılmasıydı. Demek ki inanınca birlik olunca oluyor. Ama birlik olmadan birileri kendi başına kararlar alınca ortaya kötü sonuçlar çıkıyor" diye kaydetti.

'KENDİMİZE GÜVENMEMİZ LAZIM'

"Bugün Efrîn'de Kürt davası büyük bir tehdit altında. Bu tehdit sadece Efrîn'in üzerindeki tehdit değil. Bugün Efrîn'dir yarın başka bir yer, öbür gün başka bir yer olacaktır" diyen Emîn, şunları söyledi: "Kürt davası üzerindeki tehdittir. Bu tehdit karşısındaki en büyük silahımız da ulusal birliğimizi sağlamamızdır. Bunu yapacak gücümüz de var. İşgalcileri ve kirli planlarını boşa çıkaracak güce de sahibiz. Sadece kendimize güvenmemiz lazım."