Kobanê’de 5 savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren 5 savaşçı Kobanê’de düzenlenen kitlesel törenle toprağa verildi. Törende yaşamını yitiren 3 HPG gerillasının da kimliği açıklandı.

Yüzlerce Kobanêli Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren Metin Saîlî (Kemal Pîr), Mehmûd Qarî (Xemgîn Kobanê), Rehîm Merûfî (Beşwan Armanc), Mihemed Caklêr (Êrîş Azad) ve Ebdulqadir Derwîş’in (Serdar Kobanê) Şehit Zozan Hastenesi’nden alarak Şehit Dicle Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Halkın yanı sıra törene Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Xalid Berkel, Kongreya Star Koordinasyonu Üyesi Sara Xelîl, Şehit Aileleri Meclisi üyeleri ve TEV-DEM Üyesi Malik Mîtan da katıldı.

Askeri törenin ardından YPG komutanlarından Hogir Kobanê, Xalid Berkel, ve PYD Üyesi Şêx Ehmed birer konuşma yaptı. Konuşmalarda şehitlerin ailelerine taziye dilekleri iletildi ve şehitlerin mücadelerine bağlılık sözü verildi.

Konuşmalar sonrasında şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törende HPG gerillaları Mihemed Mehmûd (Delil Bagok), Necla Kino (Zilan Dersim) ve Şêrîn Salih’in (Nazlı Can Mazlum) yaşamını yitirdiği de açıklandı.

Törenin sonunda her 5 savaşçının cenazesi, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.