Kocaeli Parkı da kayyuma çalışıyor

Van’daki depremin ardından yapılan Kocaeli Parki, kayyumun marifetiyle rant alanına dönüştürüldü.

Van Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Parkı’nda yaşanan yolsuzluklar ortaya çıkmaya başladı.

Van’da 2011’de yaşanan deprem felaketinin ardından bazı illerden gelen kuruluşlar, Van’a çeşitli okullar ve parklar yaptı. Bu parklardan biri de Van İl Özel İdaresi tarafından onaylanarak yapıldı. Kocaeli ve Van İl Özel İdaresi tarafından ‘Kardeşlik Köprüsü’ adıyla hayata tamamlanan parkta, kayyumların eline geçmesinin ardından çeşitli değişiklikler yapıldı. Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla restoran ve cafe düzenlemesine gidildi. Park olarak açılan Kocaeli Parkı, bir işletmeye dönüştürüldü. İşletme ortaklarından birinin de AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan eski kayyum Murat Zorluoğlu olduğu öğrenildi.

SORUMLULUK DA EŞİNDEYDİ

Bir dönem Elazığ Valiliği de yapan Zorluoğlu, parkın sorumluluğunu da eşi Sevtap Zorluoğlu’na bıraktı. Sevtap Zorluoğlu, Elazığ’dan bir firmayı Van’a davet ederek Kocaeli Parkı’nı ihaleyle yüklerken, firmanın alması gereken personel alımını ise Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bel-Van şirketine devretti. Şirket, 12 personeli çalıştırıyor gösterip, aslında Bel-Van’ın 85 personelini çalıştırıyor. Van’da adı pek çok yolsuzluğa karışan VASKİ Müdürü Ali Tekataş da bu işlemler sırasında Elazığlı firma ile Van Büyükşehir Belediyesi arasında aracı oldu.

ELAZIĞLI ÇİFTE 64 BİN TL MAAŞ

Tekataş, Parkın işletmesini Elazığlı bir çifte bıraktı. Çiftin aldığı yüksek maaş ise dikkat çekiyor; aylık 64 bin TL. Geriye kalan 85 personel ise asgari ücret alıyor.