KODAR: İran'ın saldırılarına karşı birlik olunmalı

KODAR, İran rejiminin saldırılarına karşı Kürt halkının birlik olması gerektiğini belirtti.

Komeleya Demokratîk û Azad a Rojhilatê Kurdistanê (KODAR), İran rejiminin saldırılarına ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, İran rejmine karşı Kürt birliğinin sağlanmasına dikkat çekildi.

İran’ın hızlı bir şekilde faşist sistemini yaymak istediğine dikkat çekilen açıklamada, "İran İslam devletinin Ortadoğu'da attığı hızlı adımlar İran’ın hem içte hem de dışta herhangi bir güç ile diyalog kurmak istemediğini gösteriyor. İran İslam Devleti diyalog siyasetini saldırı siyasetine dönüştürmüş durumda. Yemen, Lübnan, Irak bütün Ortadoğu'daki siyaseti bunu açıkça gösteriyor" denildi.

"Bilinmelidir ki İran, Amerika'nın dikkatini çekmek için bu siyasetini yürütüyor" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "İran Ortadoğu'daki güçlü ve iktidar adam' profilini ortaya koymak istiyor. Güya güçlü olan bu adam, uluslararası kapitalist taraflar tarafından meşru görünmek için bunları yapıyor" diye kaydedildi.

'TAMAMEN FAŞİST VE ASKERİ SİSTEM KURMAK İSTİYORLAR'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Komara İslami'nin işlediği suçların cezalandırılmasına ilişkin yapılan başvuruların yanında Kürt ve İran halkının demokrasi isteklerine yaklaşım, şunu gösteriyor ki, amaçları siyaseti boğmaktır. Tamamen faşist ve askeri bir sistem kurmaktır. Bu sistemin zihniyetinin başında halkların üzerinde iktidarlıklarını sürdürmesidir. Bu yaklaşımın örnekleri de HDK ve HDK-İ parti üslerine yapılan saldırı, 3 Kürt gencin asılması ve geçtiğimiz günlerde gerillalara yapılan saldırılardır. Bir kez daha belirtiyoruz ki bu siyaset her zamankinden daha çok İran'ın faşist ve tehlikesini ortaya koymuştur.

Faşizmin ayak sesleri nereye kadar uzandı? İtlaat Bakanlığı'na bağlı birçok merkez İran'ı faşistleştirmek istiyor. Tarihte öyle bir aşamaya gelmiş ki bu durum İran halklarının İran Rejimine karşı birlik olmasına neden olmuş. Bu sene başlayan İran'daki halk ayaklanması, İran'daki halkların ortak ruhunun fotoğrafı oldu."

'KÜRT HALKININ KAZANIMLARINA SALDIRILIYOR'

Komara İslam saldırıları ve 3 tarafın Tahran görüşmelerinin, Suriye, Irak, İran ve Türkiye'nin, her taraftan demokrasi ve Kürt kazanımlarına saldırdığını gösterdiğinin vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi: "Bu kapsamda Kürdistan'daki partilerin görevi değişen düşman hareketine karşı bir kez daha var olduklarını ortaya koymaları gerekiyor. Siyasi alanda yapılan sınırların ve tehlikelerin kaldırılması için bu imkanların sağlanması gerekiyor."

BAŞSAĞLIĞI

KODAR, idam edilen Zanyar Muradi, Luqman Muradi, Ramin Hisen Penahi'nin ailelerine, şehit düşen HDK, HDK-İ peşmergelerinin aileleri ve Kürt halkına başsağlığı dilerken, halka birlik çağrısında bulundu.