KODAR'dan Rojava ve Kuzey Suriye seçimlerine kutlama mesajı

KODAR, Rojava ve Kuzey Suriye'de yapılan komün seçimleri için kutlama mesajı gönderdi.

Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgür Toplumu (KODAR), yaptığı yazılı açıklamayla Rojava ve Kuzey Suriye'de yapılan komün seçimlerinin başarıyla gerçekleşmesini kutladı.

KODAR'ın açıklamasında, "Üçüncü Dünya Savaşı" olarak nitelendirilen Suriye'nin 6 yıllık iç savaşında Rojava ve Kuzey Suriye'de yaşanan gelişmelerin bölge için umut ışığı olduğunu kaydetti. KODAR'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kuzey Suriye ve Batı Kürdistan’da büyük yıkımların ve kayıpların olduğu 6 yıllık savaş Kürtlerin özgürlüğü ile sonuçlanacaktır. Kuşkusuz ki bunu sağlayan da Rojava ve Kuzey Suriye halkları için temiz kanlarını döken, canlarını feda eden binlere özgürlük savaşının verdiği bedeldir. Elde edilen kazanımlar Girê Spî, Efrîn, Dirbêsiyê, Cizîrê ve Kobanê'de verilen direnişin bir sonucudur.

"Bütün dünyanın şahitlik ettiği ve genç kadın ile erkeklerin verdiği kahramanca direnişin meyvesi olarak Rojava ve Kuzey Suriye seçimleri gerçekleşti. Seçimlerin huzur içinde yapılması ve insanların halaylar çekerek sandığa gitmesi Kürt Özgürlük Hareketi, Öcalan'ın yarattığı demokratik ulus felsefesinin, demokratik zihniyetin üründür. Bu felsefe, halkların birlikteliğini ortaya çıkardığı gibi Dicle ve Fırat gibi oluk oluk kan akmasının da önüne geçmiştir.

"Bizler de temel felsefemizi Önder Apo'dan alan KODAR olarak, İran ve Rojhilat Kürdistan halkları için mücadele ediyoruz. Batı Kürdistan ve Kuzey Suriye'de halklarımızın bu zaferini kutluyor ve kendilerini selamlıyoruz. Başta İran ve Rojhilat olmak üzere tüm haklarımıza sokaklara çıkarak bu başarıyı kutlamalarını öneriyoruz.

Bu demokratik sistemin tüm Ortadoğu'da yaşam bulmasını ümit ediyoruz. Bölgeyi kan gölüne dönüştüren siyasetlerden kurtuluşun yegane yolu olarak Rojava ve Kuzey Suriye halklarımızın seçtiği yol olduğuna inanıyoruz."