Köylüden kaymakam tehdidine rest

HDP eşbaşkan adaylarının ziyaret ettiği Erciş’in Hacıkaş köyü, Erciş Kaymakamı tarafından tehdit edildi. Köylüler ise “Oyumuzu HDP’ye vereceğiz” dedi.

HDP, yerel seçimlere az bir süre kala Erciş kent merkezi ve köylerinde büyük destek görüyor. HDP Erciş Belediye Eşbaşkan adayları Yıldız Çetin ve Mahmut Pala, seçim çalışmaları kapsamında gittikleri her yerde, kitlesel olarak karşılanıyor; ziyaretler miting havasında geçiyor.

Geliyê Zîlan bölgesinde bulunan Hacıkaş köyü her seçimde HDP’ye yüksek oran oy veren bir köy. Yıllardır devletin baskısı altında olan Hacıkaş köyü, tüm baskılara rağmen 31 Mart’ta da yeniden HDP demeye hazırlanıyor.

Köy halkının HDP’ye yoğun desteği, Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu’nu telaşlandırdı. HDP’nin ziyaretinden hemen sonra Hacıkaş’a gitti. HDP’ye gösterilen yoğun ilgi kendisine gösterilmeyince sinirlenen Kaymakam Mehmetbeyoğlu, “Eğer 31 Mart’ta HDP’ye bir oy çıkarsa devlet kurumlarında çalışan köylüleri işten çıkaracağım” gibi tehditler savurdu.

Köylüler ise “HDP adayları köyümüzde mitin havasında karşılandı. Köy halkı olarak HDP’nin yanında olduğumuz gösterdik. HDP’nin ziyaretinde hemen sonra Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu, askerlerle birlikte köyümüze geldi. Köyde kaymakama ve heyetine kimse ilgi göstermedi. Kaymakam da durumu görünce, biz köylüleri tehdit etti. Biz burada demokratik hakkımız kullanacağız. Seçimler, bu ülkede yasal değil mi? Köy halkı olarak oyumuzu HDP’ye vereceğiz” dedi.