Komalên Ciwan: İntikam için başkaldırıya çağırıyoruz

Komalên Ciwan, Maxmur saldırısına sert tepki göstererek, "Kürdistan gençliğini devrimci intikam çerçevesinde Serî Hilde’ye, başkaldırıya çağırıyoruz" dedi.

Komalên Ciwan Koordinasyonu tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, faşizmin de direnişin de sürdüğüne dikkat çekilerek, Kürt halkının kazanımlarının hedeflendiği vurgulandı.

"Faşizan politikaları körükleyen çeteci devlet yapılanması AKP’nin bizzat kendisidir. AKP-MHP faşizmi varlığını Kürt halkının imhası üzerinden kurgulamıştır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Bu stratejileri çerçevesinde Kuzey Kürdistan’da tüm şehirlerimizi hunharca yerle bir etmiş, Şengal ve Karaçox’ta Kürt halkının kazanımlarını baltalamak için hava saldırıları düzenlemiş, Güney Kürdistan’da yaşanan kaos durumunu derinleştirmek için işbirlikçi güçlerle hareket etmiştir. Son olarak da 6 Aralık günü faşist Türk devletinin yıllardır yürüttüğü imha politikaları sonucu mülteci konumuna düşen Maxmur halkımıza karşı hava saldırısı düzenlenmiş, kampın öz savunmasını alan güçlerden 5 yoldaşımız şehit düşmüştür."

'HESABI MİSLİYLE SORULACAK'

Serî Hilde hamlesine değinen Komalên Ciwan Koordinasyonu, şu mesaları da verdi:

"Kürdistan gençliği olarak yıllardır sürdürülen bu imha politikalarına karşı baş eğmedik, büyük direniş ve kahramanlık örneği sergileyerek faşizme dünyayı dar ettik. Bu politikaları tamamen bertaraf etmek amaçlı başlattığımız Serî Hilde hamlesi de Kürdistan ve yurt dışında büyük bir sahiplenmeyle karşılandı. Hamlemiz adeta sömürgeciliğin kabusu haline geldi. Hamle kapsamında güçlü sahiplenme gösteren alanların biri de Maxmur Ş. Rüstem Kampı oldu. Saldırılarla yüz yüze kalan Maxmur için tüm devrimci ve yurtsever gençliği Serî Hilde hamlesi çerçevesinde faşizme karşı başkaldırmaya çağırıyoruz. Maxmur halkını sahiplenerek tekrar imha politikalarıyla yüz yüze kalmamalarını sağlamak Kürdistan gençliğinin temel görevidir. AKP ve onun körüklediği tüm imhacı güçler şunu iyi bilmelidir ki Kürdistan faşizme mezar olacak, bu saldırıların hesabı misliyle sorulacaktır.

ÇAĞRI

Gençlik bu hamle etrafında kenetlenmiştir. Maxmur saldırılarına ilişkin tüm Kürdistan gençliği sokaklara akmalı, yaşamı tüm faşist güruhlara dar etmelidir. Maxmur halkının yalnız olmadığı, şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağı başkaldırılarak tüm sömürgeci güçlere gösterilmelidir. Tüm Kürdistan ve Avrupa gençliği Serî Hilde eylemleriyle saldırılara karşı misilleme yapmalıdır. Bir kez daha şehit düşen yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, Kürdistan gençliği olarak intikamlarını eylemlerimizi büyüterek ve faşizmi yok ederek alacağımızın sözünü veriyoruz. Tüm Kürdistan gençliğini de bu devrimci intikam çerçevesinde Serî Hilde’ye, başkaldırıya çağırıyoruz."