Komalên Ciwan: Apocu gençlik PKK'nin başkaldırı ruhudur

Komalên Ciwan, PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "PKK, ezilen, sömürülen ve soykırım kıskacındaki tüm insanlığın tek umudu olmuştur" dedi.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, PKK'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bugün yaptığı açıklamada, "Kürdistan halkının kurtuluş ve diriliş günü olan 27 Kasım'ı, Partimiz PKK’nin 39. yıl dönümünü en başta Önder APO’ya, tüm devrim şehitlerimiz olan kahraman yoldaşlarımıza, Kürdistanlı, Ortadoğulu ve yurt dışında yaşayan tüm gençliğe ve genç kadınlara kutluyoruz" dedi.

'SÖMÜRÜLEN HALKIN TEK UMUDU'

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PKK hareketi Önder APO’nun belirttiği gibi 'Kürdistan da yaprak bile kımıldamazken' ortaya çıkmış ve ölü Kürt şahsında insanlığı uyandırmıştır. Büyük bir uyanış ve başkaldırı hareketine dönüşen PKK tüm Kürdistanlı gençliği derinden sarsmıştır. Öyle ki Kürdistanlı ve Türkiyeli gençlik başta olmak üzere PKK hareketinin ana damarı olan öğrenci gençliğin ilk ve en büyük partisi olmuştur. Öğrenci ve aydın gençlik öncülüğünde PKK hareketi vücut bulmuş ve gençliğin büyük inancı, umudu ve azmi sayesinde kitlelere taşırılmıştır. Türkiye ve Kürdistan halkı 'talebeler', bazen de 'bizim çocuklar' diyerek Apocuları öncüleri olarak bilmiş ve Partimiz PKK’nin büyüyerek tüm halklara ulaşmasını sağlamıştır. Halen de genç olan ve gençlik karakterinden zerre kadar uzaklaşmayan PKK, ezilen, sömürülen ve soykırım kıskacındaki tüm insanlığın tek umudu olmuştur.

'GENÇLİKTE KİMLİKLEŞMEYİ GELİŞTİRDİ'

Önder APO’nun 'genç başladık, genç başaracağız' şiarıyla hakikat yolunda ilerlemesi de tam da bu sebeple olmuştur. Gençliği, genç olmayı, zinde olmayı, yeniye ve yeniliğe açık olmayı, muhalif olmayı, verili olan erkek egemen sistemi reddetmeyi, bu anlamda PKK’nin adeta temel kişilik özelliklerini tarif etmiştir. Önder APO kendi karakterini PKK'ye yansıtmıştır. Dolayısıyla önder, öncü, genç ve lider olan Önderliğimiz özgürlük hareketi olan partimiz PKK’nin Önderliksel bir harekete dönüşmesini sağlamıştır. PKK hareketi muazzam bir kitleselliğe ve milyonlara varan bir halk gerçekliğine ulaşmasıyla birlikte gençlik hareketinde de bir kimlikleşme gelişmiştir.

'HAMLEMİZ ÖNDER APO'YU ÖZGÜRLEŞTİRECEK'

Bilindiği gibi gençlik hareketi olarak PKK’nin 40. yılına giriş vesilesi ile başlattığımız Serî Hilde hamlesi, gençliğin eylemsel ve örgütsel olarak verdiği bir cevaptır. Gençlik ve genç kadın hareketi olarak başlattığımız Serî Hilde hamlesi gençliğin bu tarihi süreçte tarihi rolünü oynayacağının kanıtı olacaktır. Necmi Öner ve Ali Çiçek'lerden Hüseyin Çelebi'lere, Baz Mordemler’den Leyla Şaylemezler'e, Çiyagerler'den Axin ve Andoklar'a ve son gençlik şehitlerimiz olan Argeş Botan ve Mawa Toriler'e kadar Apocu Gençlik Hareketi’nin eşsiz mücadele sürecinin ve büyük mirasının verdiği güçle Serî Hilde hamlesinin Önder APO'nun özgürlüğünü gerçekleştireceği kesindir.

Yine son olarak binlerce gencin gerilla komutanı olan ve Botan’da şehitler kervanına katılan Delal Amed ve Aze Malazgirt yoldaşlar Seri Hılde hamlemizin intikam ruhu olacaklardır. Bu hamlenin başarıyla sonuçlanması ve kesin bir zafere ulaşması, gençliğin PKK’nin mirasına ve tecrübesine dayanmasıyla olacaktır. Bu temelde PKK’nin 40. yılının gençliğin Serî Hilde hamlesi öncülüğünde zafer yılı olacağını belirtiyor, Bijî Partiya Karkerên Kurdistan diyoruz."