Komalên Ciwan’dan Newroz bildirisi

Gençliğe yönelik bir Newroz bildirisi yayınlayan Komalên Ciwan Koordinasyonu, “Newroz ve gençliği birleşmeye, faşizme öldürücü darbeyi vurmaya” çağırdı

“Tüm Kürdistan ve Türkiye yurtsever-devrimci gençliğe” hitaben yayınlanan bildiride, gençlere Newroz’da alanlara çıkma çağrısı yapıldı.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, “2019 yılı Newrozunun daha fazla inanç daha fazla birlik ve daha fazla devrimi güçlendireceği umuduyla tüm Kürdistan ve Türkiye gençliğinin Newrozunu kutluyoruz. 2019 yılı Newrozunun her şeyden önce yurtsever ve devrimci gençliğin faşizmden büyük intikamın alınacağı bir dönemin başlangıcı olacağına olan inancımızla tüm gençliği bulunduğu her alanda Newrozun canlandırıcı ruhuyla alanlarda olmaya çağırıyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Gelinen aşamada TC faşizminin özel savaş politikalarıyla faşizmi gençliğin başına bela etmiş duruma gelmiştir. Gençlik adeta bir faşizm cenderesiyle yüz yüze kalmıştır. Faşizm en fazla toplumun en dinamik ve canlı olan kesimi gençliğe saldırmaktadır. Faşizmle gençliği illallah ettirecek duruma getirmiştir. Gençliğin buna tahammülü kalmadığını da iyi bilmekteyiz. Ve bu gerçeklikle gençliği faşizmden intikam almak için Newrozu bir başlangıç noktası olarak görmeye çağırıyoruz.

Bugün faşizmden intikam almak için her zamankinden daha fazla gerekçelerimiz vardır. Faşizm gençliği homojenleştirerek tek renkli ve az sesli bir gençlik nesli yaratmak istemektedir. Bunun için sokaklardan metropollere, işsizinden emekçisine, öğrencisinden memuruna, muhalifinden ses çıkarana kadar her kesimden gençliği tek renkli hale getirmek istemektedir. Bununla sessiz kalan, mücadeleden düşen, toplumdan kopan kendi yağında kavrulan bir gençlik nesliyle kendi ömrünü uzatmak istemektedir. Tüm bu kirli ve tekleştirici politikalara karşı ancak ve ancak devrimci bir duruşla faşizmi yıkabilir ve parçalayabiliriz.

Gençliğin tüm muhalif seslerini görmezden gelen ve sansürleyen faşizan rejimden bir şey beklemek kendini kandırmak olur ki bu da faşizmin çarkına su taşımak olur. Oysaki bugün zindanlardan başlayarak dalga dalga büyüyen direnişler bütün gençlik için devrimin ve intikam almanın talimatı olmuştur. İşte tam da bunun için Newroz intikam almanın adı oluyor. Newroz gençliğin isyan çığlığı oluyor. Gençlik Newrozla diriliyor. Newrozla yenileniyor Newrozla örgütlenip büyüyor. Newrozun bizlerde yarattığı moralle şehitlerimizin intikamını mutlaka alınacağını belirtiyoruz. 2019 Newrozunu Zülküf Gezen yoldaşa adarken intikamının faşist sömürgecilerden alacağımızdan kimsenin kuşkusunun olmamasını istiyoruz.

Çağrımız tüm gençlik kesimlerinedir. Dili, kültürü, inancı, rengi ne olursa olsun gelin Newrozun canlandırıcı ruhuyla faşizmden hep beraber hesap soralım. Faşizmi bir daha bu topraklarda dirilemeyeceği bir şekilde yok edip gömelim. Ne diyordu Önder APO; faşizm en çok aydınlıktan ve sesten korkar. Newroz aydınlıktır. Gençlikte sestir. O zaman Newroz ve gençlik birleşmelidir. Yani aydınlık ve ses birleşmelidir. Newroz ateşi faşizmi yakacak gençliğin özgürlük çığlığı tüm sağırlaştırılan kulakların pasını temizleyecek. Bunun için bizler bir kere daha büyük Newroz coşkusuyla alanlarda olalım. Faşizme öldürücü darbeyi gençlik olarak bizler vuralım. Gençliğin öfkesi faşizmi muhakkak yıkacaktır. Bu temelde tüm gençliğin Newroz bayramını en içten devrimci duygularımızla kutluyoruz. Mutlak başarıyı elde edeceğimizi ifade ediyoruz.”