Komalên Ciwan'dan yasaklamalara ilişkin açıklama

Komalên Ciwan Koordinasyonu, YNK'nin Tevgera Azadi'ye dönük kapatma kararlarına tepki göstererek, yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, Tevgera Azadi kurumlarına dönük kapatma kararlarına ilişkin bugün yazılı bir açıklama yayımladı.

Koordinasyonun açıklamasında, "40. yıl dönümü kutlamalarını yaşadığımız bu süreçte öncü, devrimci partimiz PKK’nin destansı özgürlük yürüyüşü her zamankinden daha güçlü ve kararlı bir şekilde sürmektedir. Önder Apo öncülüğündeki PKK Hareketi Kürdistan sınırlarını aşmış, Ortadoğu’daki tüm halkların ve giderek bütün insanlığın özgürlük umudu haline gelmiştir. Avrupa devletlerinin ve bölgesel gerici faşist devletlerin komplocu tüm saldırıları tüm insanlık içerisindeki büyük devrimci etkiyi kıramamış, tersine PKK ve PKK gerillasının yeryüzünün biricik özgür yaşam alternatifi olma yürüyüşünü engelleyememiştir. Ne lanetli 15 Şubat Komplosu ne Amerika başta olmak üzere emperyalist güçlerin saldırıları ne Ortadoğu’da insanlığın başına bela olmuş işgalci sömürgeci faşist TC devletinin yönelimleri ve ne de Kürt ihanet ve işbirlikçi şebekelerinin dayatmaları, PKK’nin bu kutlu yürüyüşünü engelleyebilmiştir. 40 yıl önce Kürdistan Yurtsever Devrimci gençliğinin başlattığı özgürlük yürüyüşü bugün zaferin eşiğine gelmiştir" denildi.

Tevgera Azadi'nin bürolarının Türk devletinin tehdit ve baskıları ile alındığı belirten Komalên Ciwan, her türlü oyuna karşı 'Serî Hilde' şiarıyla başta Başur gençliği olmak üzere tüm sosyalist, devrimci, muhalif gençliği, YNK’nin almış olduğu bu karara tutum göstermeye ve buna karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.