Komalên Ciwan: Erdoğan rejimi yıkılana kadar direniş!

Komalên Ciwan Koordinasyonu, bir yıl önce başlatılan Serî Hilde (Başkaldır!) hamlesi boyunca yapılan faaliyetlere ilişkin açıklamada bulundu. Koordinasyon, bu hamlenin yaygınlaşacağını belirtti.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, “Faşizme karşı örgütlen ve eyleme geç!” başlığı ile yayınladığı açıklamada, Serî Hilde hamlesinin bir yılını değerlendirdi. Hamle boyunca sayısız eylemler gerçekleştirildiğini belirten Komalên Ciwan, “Erdoğan iktidarı yıkılıncaya kadar her an ve her yerde direnişte olacağız” dedi.

Komalên Ciwan, geçen bir yıllık eylem ve örgütlenme çalışmalarına ilişkin değerlendirmesine şu ifadelerle başladı:

““Partimizin 41. Kuruluş yıldönümünün arifesin de olduğumuz bu dönemde Halk ve Hareket olarak önemli ve tarihi süreçleri yaşıyoruz. 40 yıl önce Önder Apo etrafında bir araya gelmiş yurtsever Kürdistan gençliğinin başlatmış olduğu Özgürlük Mücadelesi bugün tüm Ortadoğu giderek tüm insanlığın yegane özgürlük umudu haline gelmiştir. Tüm insanlığın başına bela olmuş faşist TC devletini inanılmaz bir mücadele ile yok olmanın eşiğine getirmiştir. Öncelikle bu soylu ve görkemli direnişin yaratıcısı olan Önderi Apo’yu selamlıyor, devrim şehitlerine bağlılık sözümüzü yeniliyor ve şimdiden tüm halkımızın 41 Parti kuruluş yılını kutluyoruz. Bu esaslar üzerinden hamlemizi gençlik öncüleri ve komutanları olan Ş. Baran MAWA ve Ş. Mahir BOTAN yoldaşlara atfediyor ve intikamlarını büyük alacağımızın sözünü veriyoruz.”

SERÎ HILDE HAMLESİNİN BİR YILLIK SONUÇLARI

“Hamlemizin bir yılının dolması vesilesiyle yürüttüğümüz çalışmalara ilişkin halkımızı ve tüm kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz” diyen Komalên Ciwan, şunları ifade etti:

“Öncelikle belirtmek gerekir ki bir yılını dolduran SERÎ HILDE hamlemiz devam etmektedir. Nitekim bu hamleyi başlatırken bu Hamlenin stratejik olduğunu ve tek hedefinin TC devleti eli ile geliştirilmeye çalışılan FAŞİZME karşı olduğunu belirtmiştik. Kürdistan gençliği olarak tüm parçalarda TC devletinin işgaline karşı halkımızın yürüttüğü Devrimci Halk Savaşını güçlendirmek temel hedefimizdir. Çünkü asla unutmayacağız ki Kürdistan’da ki tüm kazanımlar savaşla elde edilmiştir. O halde halkımız ve ülkemiz her an sömürgeci saldırılarla karşı karşıya iken Kürdistan gençliğinin savaşı büyütmekten başka bir derdi olmayacaktır.

SERÎ HILDE Hamlemiz özünde halkımızı ve tüm Kürdistan gençliğinin yaşamını savaşa göre düzenleme hamlesiydi. Her gün savaşın geliştiği Kürdistan topraklarında farklı bir tarz ve yaklaşımın gelişmeyeceğini Kürdistan yurtsever gençliği Efrîn sürecinde bir kez daha faşist hegemon güçlere göstermiştir. Böylesi bir süreçte savaşın dışında kalmak gibi bir durum kalmamıştır. Tüm tarihsel süreçler bize gösterdi ki savaşın dışında kaldığını zannedenler derin bir kölelik ve büyük bir günah içerisindedirler. İşte SERÎ HILDE hamlesi bu kölelik ve günah durumundan çıkma ve her an her yerde direniş pozisyonuna geçme hamlesi olarak başladı. Hamlenin başlaması ile beraber dört parça Kürdistan ve Avrupa da yaşayan Devrimci Yurtsever Gençliğin ve halkımızın Hamlemize olan büyük katılımı bizde daha büyük bir umut geliştirdi. Bu adımımızın ne kadar yerinde ve zamanında geliştiği, sürece cevap olduğu kadar bundan sonrası içinde daha da güçlendirerek sürdürmemiz gerektiği inancı ve karalılığı yarattı. Zira SERÎ HILDE hamlesi kimlikleşmiş ve her yerde yurtsever Kürdistan gençliğini bir araya getirmiştir. Direnen tüm Kürdistan gençliği açısından direnişin temel sloganı haline gelmiştir. Çünkü her türlü zulüm işkence ve köleliğe dolayısıyla her türlü sömürgeci saldırıya karşı “başkaldırmak” en şereflice duruştur. Bu nedenle nerede ne yaşarsa yaşanın Kürt Gençliğinin çok önemli bir kısmı “SERÎ HILDE’nin” bir aktivisti eylemcisi ve örgütleyicisi oldu.

SAYISIZ EYLEM GERÇEKLEŞTİ

SERÎ HILDE hamlesi ile tüm Kürdistan ve Avrupa da TC sömürgeciliğine karşı legal illegal sayısız eylem gerçekleştirildi. Türkiye ve Bakurê Kürdistan da Faşist AKP-MHP sömürgeciliğin kurumları ve onlara ajanlık yapan hainler hedef alındı. Türkiye metropollerinde faşizmin yürüttüğü özel savaşın parçası olan onlarca kurum ve fabrikalar büyük bir devrimci duruş ve kararlılıkla yakıldı. Yine Başurê Kürdistan gençliği Efrîn sürecinde KDP-YNK ihanet çizgisini kabul etmemiş TC faşizmin yarattığı tüm saldırılara karşı başkaldırmış eylemleriyle direniş meydanlarında fedaice işbirlikçi çetelere cevap olmuştur. 8 yıldır Rojava savaşı içerisinde fedaice yer alan Rojava gençliği SERÎ HILDE hamle süreci içerisinde her geçen gün örgütlülüğünü büyütmüş direniş mevzilerinde yerlerini almış sömürgeciliğe karşı her alanda eylem çizgisinde olmuştur. Şengal ve Maxmur yurtsever gençliği de faşizm karşısında duruşlarını ve yaşam koşullarını savaşa göre örgütlemiş hem direniş mevzilerinde yer almış hem de örgütleme ağlarını büyütmüştür. Rojhilat gençliği gelişen her serhıldan da fedai çizgide yerini almış, faşizmi kabul etmeyeceklerini bir kez daha egemen güruhlara göstermiştir. Avrupa da yaşan yurtsever Kürt gençliği her yerde direniş halinde olmuş Önder Apo’ya ülkeye ve değerlere bağlılıklarını faşizme karşı direnişi büyüterek tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

FUHUŞ, UYUŞTURUCU VE AJANLAŞTIRMAYA KARŞI MÜCADELE

Yine SERÎ HILDE Hamlemizi geliştirirken özel savaşın tüm kirli yöntemleri ile yürütülen soykırımcı politikalarla gençleri, genç kadınları yozlaştırmaya ve çürütme yönelimlerine karşı radikal mücadele içerisinde olunmuştur. Fuhuş, uyuşturucu, ajanlaştırma politikaları ile gençlik ve özelde genç kadınlar üzerinden kirli oyunlarla Kürt geçlerini belleksiz, bilinçsiz ve direniş saflarından uzaklaştırmaya çalışan politikalara cevap olarak Kürt Gençleri ve Genç Kadınları direniş saflarında ve meydanlarında yerlerini alarak soykırımcı saldırılara cevap olmuştur. Bulundukları her alanda fuhuş, uyuşturucu ve ajanlaştırma politikalarını geliştiren kişi ve kurumlara karşı radikal eylemler gerçekleştirerek düşmanı boşa çıkarmıştır.

ÖZ SAVUNMA BİRİMLERİ

Ayrıca tüm Kürdistan ve Avrupa da Kürt gençliğinin yanı sıra devrimci, sosyalist, demokratik gençlik kesim içerisinde sayısız eğitme bilinçlendirme faaliyeti yürütüldü. Devrimci-Sosyalist gençlik kesimleri SERÎ HILDE hamlemizi sahiplenmiş devrimci tutumlarını göstermiştir. Yine bu temelde onlarca komite, komün ve gençlik meclisleri oluşturulmuştur. Kongre-Konferanslar gerçekleştirilmiş, Spordan kültüre kadar sayısız eylem, etkinlik ve kurumlaşmalar örgütlendirilmiştir. Soykırımcı TC’nin faşist ve çeteci AKP iktidarının özel savaş amaçlı her ay düzenli olarak yayınladığı yalan bilançoların aksine Kürdistan’ın ve dünyanın her yerinden SERÎ HILDE hamlesi kapsamında gerilla saflarına binlerce genç katılım sağlamış ve direniş cephelerinde yerlerini almıştır. Yanı sıra TC sömürgeciliğin tüm Kürdistan’a yaydığı sıcak savaş durumuna karşı zaferin ancak savaşla başarılacağı düşüncesi ile tüm Kürdistan da sayısız devrimci öz savunma birimleri kurularak düşmana cevap olunmuştur.

SERÎ HILDE HAMLESİ YAGINLAŞACAK

Sonuç olarak Önderliğimiz özgürlüğü temelin de bir yıl önce başlattığımız SERÎ HILDE hamlemiz daha da derinleşip yaygınlaşarak sürecektir. Bu bir yıllık süre bizim açımızdan eksikliklerimizi ve olumlu gelişmeleri gördüğümüz bir süreç oldu. Bundan sonra SERÎ HILDE hamlesi bağlamında yürütülecek tüm çalışmalar eylem ve etkinliklerin Kürdistan gerillasının kahramanca öncülük ettiği Devrimci Halk Savaşının hizmetinde yürütüleceğini duyurmak istiyoruz. Tüm halkımız bilsin ki durmayacağız; her geçen gün daha büyük direnerek Kürdistan devrimini zaferle taçlandıracağız. Bu uğurda şehid düşen tüm yoldaşlarımızın intikamlarını büyük alacağız. Ülkemiz ve halkımızı canımız pahasına savunmaya devam edeceğiz. Önder Apo’nun yeminli fedaileri olarak çete başı Erdoğan iktidarı yıkılıncaya kadar her an ve her yerde direnişte olacağız. SERÎ HILDE hamlemize katılan tüm Kürdistan yiğit Yurtsever Gençliğini selamlıyor ve diyoruz ki her alanda “FAŞİZME KARŞI ÖRGÜTLEN, EYLEME GEÇ!”Bu temelde tüm Kürdistan yurtsever geçlerini faşizmden daha büyük intikam almak için mücadeleyi büyütmeye ve gerilla saflarına katılıma davet ediyoruz.”