Komalên Ciwan Koordinasyonu’ndan Zerdeşt Arî için açıklama

HPG gerillası Zerdeşt Arî kod adlı İdris Çelik’e ilişkin açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu, “Hiç kuşkusuz şehitlere layık olmanın sorumluluğu zafer bayrağını devralmak ve bunun için bütün benliğimizle mücadeleye kilitlenmektir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu, Türk sömürgeciliğinin Kürdistan’ı işgal ederek, Kürt halkını soykırım kıskacı altında bırakarak, asimilasyonla, talan ve katliamla yok etme politikasına mukabil yıllardır Kürdistan gençlerinin PKK öncülüğünde fedai bir duruş sergileyerek, hiçbir bedel ödemekten çekinmeyerek, direnişlerini sürdürdüklerini ve sürdürmeye devam edeceği de vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu destansı direnişte binlerce yiğit Kürt genci ve Kürt kadını kanlarıyla kadim Kürdistan topraklarını sulamışlar ve kutsamışlardır. Kuşkusuz devrimci mücadele ancak ve ancak bu ruhla anlam kazanır ve bu ruhla başarılabilir. Bu ruh ve bilinci en üst düzeyde yaşayan Zerdeşt Arî arkadaş da Türk işgalciliğinin Kürdistan’dan çıkarılması amaçlı mücadelesini büyütmek amacıyla kuzey Kürdistan dağlarında bir süre gerilla faaliyetleri içinde kaldıktan sonra, 2017 kışında Bagok dağına yönelik yapılan operasyonda bir grup arkadaşla şehitler kervanına katılmıştır. Şehit Zerdeşt için anısına layık olunacak en büyük eylem ve yoğunlaşma şüphesiz bütün öfkemizi örgütleyerek işgal güçlerine yönelmektir, intikam almaktır. Bizim için de Şehit Zerdeşt yoldaşın anısına sahip çıkmanın tek yolu sömürgeciliği parçalamaktır, intikam mücadelemizi büyütmektir. Bu kutsal toprakları ya özgürleştireceğiz ya özgürleştireceğiz sözümüzü yeniliyoruz. Şehit Zerdeşt Arî yoldaş şahsında yiğit yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Komalên Ciwan Koordinasyonu olarak yurtsever, değerli ailesine, halkımıza ve tüm Kürdistan gençliğine başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.

Türk faşizminin pervasızlaştığı ve hiçbir ahlaki ölçü tanımadığı son iki yıllık topyekûn savaşta hiçbir başarı sağlamadığı gibi Kürdistan gerillası karşısında ağır hezimetlerle karşılaşmıştır. Bundan kaynaklı da kış koşullarını fırsat bilerek gerillanın üstlenme alanlarına saldırıda bulunmuş ve kendince hezimetlerinin üstünü örtmeyi amaçlamıştır. Fakat güneş balçıkla sıvanamadığı gibi işgal ordusunun hezimeti asla hafızalardan silinmeyecektir. Nitekim nisanda PKK bitecek propagandasını düşman yapadursun Kürdistan’da ekilen direniş tohumu her gün biraz daha büyümekte ve işgal güçleri her gün biraz daha gerilemektedir. Bu işgali bitirene kadar Kürdistan dağlarında faşist TC ordusuna kan kusturmaya devam edeceğiz.

Zerdeşt yoldaş gençlik örgütü içinde yıllarca emek vermiş, Kürdistan kurtuluşu için birçok çalışmada yer almış, mütevazı, inanç dolu, moralli, coşkulu ve sade yaşamıyla bizim için ölçü olan bir yoldaştır. Kuzey devriminde yer almak için bütün hücreleriyle kendisini hazırlayan Zerdeşt yoldaş, yaşamda olduğu gibi eyleminde ve pratiğinde inanç ile amacını ortaklaştırmayı başarmış ve bu temelde işgalci güçlere karşı mücadele etmiştir. Zerdeşt yoldaş demek, pasifliğe, geride durmaya ya da kuytu yerlerde kalmaya lanet etmek demektir; her an işgal güçlerine karşı öfke kusmak, intikam almak ve sömürgeciliği Kürdistan’dan defetmek demektir. Dolayısıyla Zerdeşt yoldaşın ruhu demek dönemin fedai militan ölçüsüne ulaşmış Apocu militan demektir. Yaşamın neresinde olursa olsun her anını mücadelenin yüceliğine adamış bir duruş, ardılları için bir rehber, bir ışıktır. Özün eylemde, söz olduğu, sözün özün yüceliğinde dövülerek çelikleştiği bir kişiliktir, Zerdeşt yoldaşın kişiliği.

Hiç kuşkusuz şehitlere layık olmanın sorumluluğu zafer bayrağını devralmak ve bunun için bütün benliğimizle mücadeleye kilitlenmektir. Yüreğimizde yaşatacağımız yoldaşımızın hayalini gerçekleştirmek ve intikamını almak mücadeleye bağlılığımızın bir görevidir. Kürdistan’da sömürgeciliği kırana kadar işgal gücünü parçalayana dek mücadelemiz büyüyerek devam edecektir.”