Komalên Ciwan ve Komalên Jinên'den 'Efrîn' çağrısı  

Komalên Ciwan ve Komalên Jinên Ciwan üyeleri, Efrîn direnişinin AKP'nin sonu olacağını ve Kuzey Kürdistan devrimini de getireceğini belirterek, gençlere önemli çağrılar yaptı.

Medya Savunma Alanlarında onlarca Komalên Ciwan ve Komalên Jinên Ciwan üyesi, Efrîn direnişi için gençlere çağrıda bulundu.

Eylemde Komalên Ciwan Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş tarafından okunan ve Nuçe Ciwan sitesinde yayımlanan açıklama şöyle:

'BİZ ONLARIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ!'

"Öncelikle büyük ve tarihi Efrîn direnişini selamlıyoruz. Yine özgürlük savaşçılarını ve YPJ, YPG, QSD savaşçılarını ve şu anda mevzide, sömürgecilere karşı, Erdoğan çetelerinin faşizmine karşı direnen Efrîn savaşçılarını buradan, özgürlük dağlarından selamlıyoruz ve Rojava, Kurdistan ve Efrîn şehitleri karşısında saygıyla eğiliyoruz.

Rojava’yê Kurdistan yönetiminin seferberlik çağrısı ve Önderliğimizin yaptığı Kobanê direnişi çağrısı esasıyla yine Kürdistan özgürlük hareketinin yaptığı Kobanê seferberliği için yapılan çağrı şu an geçerlidir. Efrîn için kadın, genç herkes seferberliğe katılsın açıklamasını esas alıyoruz. Biz de Kürdistan gençliği ve genç kadınları olarak Efrîn direnişine katılmaya hazırız.

Tüm Kürdistan gençliği kadınları ve halkı biliyor ki Türk devleti faşist TC yüz yıllardır Kürtlere saldırıyor. Kürt halkını, kimliğini yok etmek istiyor. Her gün televizyonlarda 'Kürtlerin kökünü kazıyacağız' diyor. Erdoğan ve çeteleri ekranlarda 24 saat diyorlar ki 'Kürtleri katledeceğiz, kökünü kazıyacağız.' Bunun için biz de Kürt özgürlük hareketinin kadroları olarak, Önder APO’nun fedaileri olarak duruşumuzu ortaya koymak istiyoruz. Zaten tüm halkımız, Ortadoğu gençliği biliyor ki başlattığımız Seri Hılde hamlesi ile bu süreç karşısında duruşumuzu belirledik. Önder Apo’yu özgürleştireceğiz, faşist TC devletini bitireceğiz, dedik. Kürtlerin kökünü kazımak isteyenlerin biz kökünü kazıyacağız, dedik. Bu esasla 4 parça Kurdistan’da ve ülke dışında on binlerce, yüz binlerce genç sokaklara çıktı. Haykırdılar, dediler ki 'kimse Kürtlerin kökünü kazıyamaz.' Dediler ki 'biz Önderliği özgürleştireceğiz.' Dediler ki 'biz topraklarımızı korumaktan sorumluyuz.'

'HER GENÇ BİR SİLAH OLMALI'

Bu nedenle sokaklara çıkıp Seri Hılde diyen gençler, toprağımızı koruyacağız diyen gençler, faşizme karşı mücadele edeceğiz diyen gençler şimdi Rojava’yê Kürdistan yönetiminin ve önderliğin çağrısı üzerine ve büyük İmralı direnişine sahip çıkmak için yönünü Efrîn’deki direniş cephelerine çevirmelidir. Seri Hılde hamlesine sahip çıkan gençler, onurlu gençler, şerefli gençler, Kürt ve Kürdistan kimliğine bağlı gençler Efrîn’i korumalıdır. Kurdistan’ın onuruna elini uzatanlara, Kürdistan toprakları üzerinde kan dökmek isteyenlere, Kürtlerin yaşamına son vermek isteyenlere karşı kalkan olarak durmak gerekir. Her genç bir silah olmalıdır. Her genç tarihine ve değerlerine göre hareket etmelidir. Yönünü büyük yüzyıllık direnişe şu anda Rojava’nın kalbi Efrîn’deki direnişe çevirmelidir.

'TÜRK ASKERLİĞİ YAPMAK İHANETİN EN BÜYÜĞÜ'

Yine Kuzey Kürdistan ve Türkiye gençliğine çağrımız var:

Kürdistan ve Türkiye gençleri, sosyalist, devrimci, demokratik gençler, TC faşizmine karşı başkaldıran gençler, TC’nin askerliğini yapmamalıdır. TC ordusunda yer almamalıdır. Kürt halkının düşmanlarına askerlik yapmamalıdır, halkına karşı ihanet etmemelidir. Silahlarını bırakıp firar etmelidir. Ordudan çıkmalıdır. Eğer şu ana kadar yaşamında bir defa bile halkı için hiçbir şey yapmamışsa, şu ana kadar bireysel yaşamışsa, halkına ve özgürlük mücadelesine sahip çıkmamışsa da sorun değil. Geç değil. Şimdi de görevlerini yerine getirebilir. Şimdi de TC silahını onların üzerine atıp, yüzlerine tükürüp yönünü Efrîn’e çevirmelidir. Yönünü onurlu yaşamın, savaşın yaşandığı yere çevirmelidir. Bunun için TC ordusunda bu saatten sonra hiçbir Kürt genci kalmamalıdır. Türk askerliğini yapmak ihanetin en büyüğüdür. Halkımız bunu kabul etmemelidir. Yurtsever halkımız bunu kabul etmemelidir. Türkiye’deki hiçbir aile bunu kabul etmemelidir.

GÜNEY VE ROJHİLAT GENÇLİĞİNE ÇAĞRI

Yine Seri Hılde hamlesi çerçevesinde ve büyük Efrîn direnişinde Güney Kürdistan ve Irak, Rojhılata Kurdistan ve İran gençliğine de çağrımız var:

Yakın zamanda faşizme karşı zulme karşı başkaldırdılar. On binlerce, yüz binlerce genç sokağa çıktılar. Haykırdılar, çağrı yaptılar, faşizme karşı başkaldırıyoruz, dediler. Çağrımız bu gençleredir. Bu yüzyılda faşizmin en büyüğü Erdoğan çeteleri öncülüğünde şu an Efrîn’de yürütülüyor. Bu nedenle Güney Kürdistan ve Rojhılata Kurdistan gençliği yönünü Efrîn’deki direniş cephelerine, mevzilerine çevirmelidir. Gelip Kürt halkı şahsında insanlığa sahip çıkmalıdırlar. Faşist, katliamcı TC diyor ki; 'Kürtlerin kökünü kazıyacağız!' Kürtlerin kökü insanlığın köküdür. İnsanlığın tarihidir. Özgürlüğün kaynağıdır. Kürtlerin kökü Erdoğan’ın ve çetelerinin sonunu getirecek. Faşizmin sonunu getirecek. Efrîn’de Erdoğan ve çeteleri Kürt, Kürdistanlı ve Ortadoğu gençliği öncülüğünde yenilecek. Ezilecek, kökü kazınacak, yok edilecek. Bu da bütün Ortadoğu’nun zaferi olacak. Bunun içinde öncülük gerekiyor.

AVRUPA'DAKİ GENÇLİĞE: KİRLİ YAŞAMI REDDEDİN

Yine ülke dışında yaşayan, Avrupa'da yaşayan, Rusya da yaşayan gençler; imkanı olan varsa yönünü gerilla saflarına çevirmelidir. Özgürlük dağlarına gelmelidir. Kürdistan dağlarına gelmelidir. En büyük savunucu, ittifak sahibi tarihi alan Kürdistan dağlarıdır, bu alanlardır. Hiçbir sömürgeci devlet, ulusalcı devlet bizi; kadınları gençliği koruyamaz. Bugüne kadar da korumadılar. Kürdistan toprakları üzerinde karış karış sömürgecilerini yerleştiriyorlar. Şimdi de öyle, asimilasyonu geliştiriyorlar. Dilimizi bitiriyorlar. Bu nedenle yurt dışında yaşayan gençler bu kirli yaşamı kabul etmemelidir.

'GERİLLA SAFLARINA GELİN; ÇAĞIN DİRENİŞİNE KATILIN'

Zaman başkaldırı zamanıdır.

Zaman büyük devrim zamanıdır. Bu nedenle yönlerini özgürlük dağlarına çevirmelidirler. Gerilla saflarına katılmalıdırlar. Hiçbir güç, bu dağlardaki, bu kutsal ve büyük topraklardaki gibi bizi koruyamaz. Kürdistan dağları dışında hiçbir yer bizim müttefikimiz değildir. Hiçbir yer, kimse bizi koruyamaz. Biz sadece sırtımızı özgürlük dağlarına verebiliriz. Gelin, büyük devrim direnişine katılın. Büyük devrim zamanı geldi.

Herkese çağrı yapıyoruz: Diyoruz ki hepiniz bu büyük devrime katılabilirsiniz. Zaman devrim zamanıdır, zaman mücadele zamanıdır. Zaman başkaldırı zamanıdır.

Her bir zeytin ağacı onlara darağacı olacak.

Siz de görüyorsunuz, Rojava’yê Kurdistan özgürleşti. Erdoğan çetelerinden kurtuldu. Fakat çetelerin emiri, şimdi faşist TC devletinin bütün güç, imkan ve fırsatlarıyla yönünü Kurdistan’ın kutsal toprağına Efrîn’e çevirmiş. Bütün ağır silahlarıyla tanklarıyla, toplarıyla, uçaklarıyla Efrîn’in üzerine ateş yağdırıyorlar. Ateş yağdırıyorlar, Kürdistan’ın gençleri, kadınları ve yaşlıları üzerine. Bir bir işkence ile bitirmek istiyorlar. Bunun için Efrîn gençleri başta olmak üzere, Şehba gençliği, Halep gençliği, tüm Kuzey Suriye gençliği, Arap gençler, Süryani gençler, Ermeni gençler, Türkmen gençler, Çerkes gençler, Şengal’deki onurlu Êzidî gençleri, bir dakika bile durmayın, düşünmeyin, izlemeyin. Bu katliama destek vermeyin. Şu anda YPJ-YPG-QSD öncülüğünde yapılan çağın direnişine koşarak gidip katılın. Kürtlerin düşmanı faşist TC devletinin bir adım bile ilerlemesine izin vermeyin. Her bir zeytin ağacı onlara darağacı olacak. İzin vermeyin, ileri gitmelerine. Kanınızın son damlasına kadar değil! Bırakmayın, Kürtlerin bedeninden bir damla kan bile onlar tarafından akıtılsın. Düşmanın kanını dökün. Onların kökü kazınsın, Kürtleri bitirmek isteyenler bitsin. Kürtlerin sonunu getirmek isteyenlerin sonunu getirin. Rojava’yê Kurdistan devrimini yerle bir etmek isteyenleri yerle bir edin. Biz tüm insanlık adına, genç kadınlar ve gençler öncülüğünde başta Ortadoğu halkı olmak üzere tüm halklar için, savaşalım, mücadele edelim kazanalım. Faşizmi Erdoğan ve çeteleri şahsında bu insanlığın topraklarından kurtaralım. Rojava’yê Kurdistan öz yönetiminin ve özgürlük hareketimizin ve önderliğin yaptığı çağrı çerçevesinde, İmralı sistemini bitirme, sona erdirme çerçevesinde Kurdistan’ın 4 parçasındaki gençler, gelin, çağın direnişi hamlesine katılın.

'DEVRİMİN KAPISINI AÇACAK'

Efrin direnişinin zaferi kuzey Kurdistan ve Türkiye devriminin kapısını açacaktır.

Bakurê Kürdistan devriminin zamanı gelmiştir. Faşist TC devletinin Efrîn’deki yenilgisi Bakurê Kurdistan devrimi için bir hamle, bir adım olacaktır. Bunun için en çok da Kuzey Kürdistan ve Türkiye gençliği; gelebilen gerilla saflarımıza gelsin, şimdi hazır olanlar ise Rojava’yê Kurdistan ve Efrîn’deki çağın direnişindeki saflarda, mevzilerde gelin yer alın, durmayın, gelin, katılın. Biz kazanacağız, biz başaracağız..

Direnen tüm halkımızın, gençlerin, genç kadınların direnişini selamlıyoruz. Tüm eylemlerini selamlıyoruz. Herkesi çağın direnişine davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından 'Biji berxwedana Efrînê', 'Bijî Serok Apo' ve 'Serî Hilde' sloganları atıldı.