Komele İslami adaylarını tanıttı, referandumu eleştirdi

Irak seçimlerine hazırlanan Komele İslami Partisi Başkanı Ali Babir,Hewler’de parlamenter adaylarını tanıtırken, 25 Eylül’de gerçekleşen referandumu eleştirerek, “Referandum bize çok zarar verdi” dedi.

Güney Kürdistanlı partiler 12 Mayıs’ta gerçekleşecek Irak parlamento seçimlerine hazırlanıyor. Komale İslami Partisi Başkan Ali Babir, Cumartesi günü Hewler’de bir törenle seçimlerde yarışacak adaylarını tanıttı.

Törende konuşanAli Babir, “Yaptığımız sakat referandum bize çok zarar verdi” diyerek, siyasi partilerin Kürdistan’da güçlü olması durumunda Kürtlerin haklarının elde edileceğini söyledi.

Aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada referandumun doğurduğu sonuçları eleştiren Babir şunları ifade etti: “Bakın yaptığımız sakat referandum bize nasıl zarar verdi, nasıl kötü sonuçlar doğurdu. Demek ki burasıyla Bağdat birbirinden koparılan iki şey değildir. Burada güçlü olursak, Bağdat’ta iyi bir rol üstlenebilir ve haklarımızı elde edebiliriz.”

“YEKGIRTU İLE İTTİFAK YAPMADIK”

Ali Babir’den sonra konuşan Komale İslami Duhok Sorumlusu Abdulstar Mecid, diğer bir islami parti olan “İslami Yekgırtu”nun kendileri ile seçim ittifakı yapmak istediği ancak ret ettiklerini söyledi. Mecid ittifak yapmamanın birçok nedeninin olduğunu belirterek, “Kimin suçlu olduğunu söylemeye gerek yok” dedi.

Komele İslami adayı Selim Şuşkeyi, Komele İslami olarak Irak Anayasasını kapsayan bir slogan aldıklarını belirterek, “Anayasada Kürdistan Bölgesi’nin payı belirlenmiştir. Slogan olarak kabul ettiğimiz her şey anayasal olduğu için elde etmek çok zor değil” diye konuştu.

Komele İslami partisi, Irak parlamento seçimlerine 20’si Kürdistan Bölgesi’nden olmak üzere toplam 24 adayla giriyor.