KONGRA-GEL: Efrîn'e saldırıları durdurmak için 3 Şubat'ta yürüyüşe

KONGRA-GEL, halkları bütün gücüyle Efrîn yürüyüşlerine katılmaya çağırarak, "Yaratacağımız güçlü kamuoyu ile devletlerarası çıkara dayalı sessizliği aşabilir ve Efrîn'i işgal etmek isteyen faşist Türk devletinin saldırılarını durdurabiliriz" dedi.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, Efrîn'deki işgalci saldırılar ve 3 Şubat'ta düzenlenecek Efrîn yürüyüşlerine ilişkin bugün yazılı bir açıklama yayımladı.

'KAZANIMLARI ENGELLEMEK, DEMOGRAFİYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR'

KONGRA-GEL'in açıklaması şöyle:

"Kürt halkına düşmanlık yapmak temelinde faşist devlet sistemini sürdürmeyi esas alan Türk devleti, Efrîn Kantonu’nu işgal girişimiyle Rojava devrimi ve Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu’nu engellemeyi ve Efrîn Kantonu’nun demografisini değiştirmeyi istiyor.

Türk devletinin Efrîn'e saldırısı sadece Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu ile sınırlı değildir. Kürdistan halklarının tüm toplumsal ve ulusal kazanımlarına ve Ortadoğu halklarının demokratik özgür geleceğine yöneliktir. Çünkü Türk devlet faşizmi bu demokratik kazanımları kendi geleceği açısından tehlikeli görmekte ve halklarımızın bu kazanımlarına açıkça düşmanlık yapmaktadır.

'İNSANLIK VE SAVAŞ SUÇU İŞLİYORLAR'

Türk devlet faşizminin başarısını kendi gelecekleri için tek kurtuluş yolu gören Erdoğan ve Bahçeli ittifakı, Efrîn'de sivil halka yönelik katliam yapmaktadır. Baraj, cami, tarihi mekân, sivil yolcu garı ve köyleri bombalayarak insanlık suçu işlemektedir. Savaşta kullanılması yasak olan silahları kullanarak uluslararası savaş hukukuna göre savaş suçu işlemekteler.

ULUSLARARASI KURUMLARA TEPKİ

BM, AB, AK gibi uluslararası kurumlar ve devletler de Türk devletinin Efrîn'de işlediği insanlık ve savaş suçlarına sessiz kalarak suç ortağı olmaktadır. DAİŞ’e karşı mücadele ederken Kürtleri göklere çıkararak destekleyen bu çevreler, DAİŞ’in patronu faşist Erdoğan’a sıra gelince sessiz kalarak çıkarcı, çirkin, ikiyüzlü politikalarını ortaya koymaktadır.

Erdoğan; başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye ve bölge halklarına karşı uyguladığı faşist politikaları ile hem dinden hem de insanlıktan çıktığını açıkça ortaya koymuştur. Göklere çıkararak övdüğü ÖSO’nun, DAİŞ ve EL Nusra’dan devşirilen çetelerden oluştuğunu ve bu çetelerin işlediği insanlık suçlarını ise tüm dünya bilmektedir.

'EFRÎN' DİRENİŞİ ERDOĞAN-BAHÇELİ FAŞİZMİNİ YIKACAK'

Türkiye halkları şu gerçeği görmelidir; Efrîn halkının kahramanca yürüttüğü mücadelenin başarısı, Türk devlet faşizminin yenilmesidir, Erdoğan-Bahçeli ittifakının ördüğü faşist barajın yıkılmasıdır, Türkiye ve Kürdistan halklarının demokratik ve özgür geleceğinin önünün açılması demektir.

Erdoğan-Bahçeli faşizminin yıkılması için halklarımızın en direngen güçleri olan gençler ve kadınlar başta olmak üzere yurtsever, demokrat, ilerici tüm insanlarımızı mücadeleye katılmaya ve direnişi yükseltmeye çağırıyoruz. Gün faşizmin yenilmesi ve halklarımızın kazanması günüdür.

'ELİ SİLAH TUTAN HERKES MÜCADELEYE KATILMALI'

Avesta Xabûr ruhuyla mücadele eden halkımızın kazanacağı kesindir. Efrîn'de kahramanca direnen Halk Savunma Birliklerinin ve halkımızın direnişini selamlıyoruz. Onların büyük fedekarlıkla yürüttüğü mücadeleyi sahiplenmek ve yükseltmek, sadece Kürtlerin değil, insanım diyen herkesin görevidir. Faşizme karşı mücadelede halklarımız büyük bir sınavla karşı karşıyadır, bu sınavı kazanmaktan başka çaremiz yoktur. Bunun için herkes elinden gelen her şeyi yapmalıdır. Eli silah tutan herkes halkımızın öz savunması için mücadeleye katılmalıdır.

'3 ŞUBAT'TA SEL GİBİ AKMALIYIZ!'

3 Şubat günü Efrîn'i sahiplenme için tüm dünyada yürüyüş ve mitingler yapılacaktır. 27 Ocak'ta tüm dünyada yapılan protesto gösterilerinde oldukça görkemli bir tablo yaratıldı. Bu direniş tablosu dünyada önemli bir duyarlılık yarattı. Ancak uluslararası kurumların ve devletlerin sessizliği devam etmektedir. Bu nedenle 3 Şubat günü yapılacak olan yürüyüş ve mitinglere güçlü kitlesel katılımların yapılması oldukça önemlidir.

3 Şubat günü tüm dünyada Efrîn sevdalıları sel gibi akmalı, milyonlarca insan Erdoğan faşizmine karşı Efrîn direnişini selamlamalıdır. Yaratacağımız güçlü kamuoyu ile devletlerarası çıkara dayalı sessizliği aşabilir ve Efrîn'i işgal etmek isteyen faşist Türk devletinin saldırılarını durdurabiliriz.

Gün Efrîn direnişine sahip çıkarak faşizmi yenme günüdür. Bu temelde herkesi seferber olmaya ve zaferi kazanmanın mutluluğunu birlikte paylaşmaya çağırıyoruz."