KONGRA-GEL: Efrîn zaferi için Newroz'da buluşalım!

Newroz'u kutlayan KONGRA-GEL, Efrîn'deki direnişi zaferle taçlandırmak için halkları alanlara çağırdı.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, bugün yayımladığı yazılı mesaj ile Newroz'u kutladı.

KONGRA-GEL'in mesajı şöyle:

"2018 Newroz bayramı Önder Apo ve asrın direnişini yürüten Efrîn halkı ile özgürlük savaşçıları başta olmak üzere Kürdistan ve Ortadoğu halklarına ve tüm yoldaşlarımıza kutlu olsun.

Newroz bayramı vesilesiyle Newroz'u özgürlük ve direniş ruhu ile buluşturarak gerçek anlamına kavuşturan Newroz şehitlerini saygı ve minnet ile anıyoruz. Şehitlerimizin anılarına bağlılık temelinde Newroz'u özgür Kürdistan’da Önder Apo ile birlikte kutlamanın önünde hiçbir engel tanımayacağımızın sözünü yineliyoruz.

Ortadoğu’da halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesine öncülük yapan 'Newroz Halkını' yaratan ilk ateşi Mazlum Doğan heval yaktı. Gittikçe büyüyen bu ateşle kendisini yeniden yaratan Kürdistan halkları, şimdi Ortadoğu halklarının özgürlük ateşini harlıyor.

'TÜRK DEVLETİ VE SESSİZ KALANLARI KINIYORUZ'

Faşist Türk devleti ve diktatör Erdoğan, Newroz ateşiyle yükselen halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesinin önünü kesebilmek için Efrîn’de soykırımla etnik temizlik yapıyor. Uluslararası savaş ve insanlık hukukuna göre yasaklanan her şeyi pervasızca yapıyor. Halkın su ve elektriğini kesen, sivil halkı katleden, hastaneleri bombalayan Türk devletini ve sessiz kalarak bu vahşeti onaylayan tüm devletleri ve uluslararası kurumları nefretle kınıyor, protesto ediyoruz.

'EFRÎN YENİLMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ'

Bütün bunlara rağmen iki aya yaklaşan mücadeleleri ile Efrîn halkı ve halk savunma birlikleri benzeri olmayan bir direnişle faşist Türk devletinin amacına ulaşamayacağını, Efrîn halkının direniş iradesini asla kıramayacağını, Efrîn direnişinin Türk devlet faşizminin yıkımının başlangıcı olacağını gösterdiler.

Kürdistan, Ortadoğu ve tüm dünyada halklarımız ve dostlarımız Efrîn direnişini yükseltmek ve zafere taşımak temelinde Newroz bayramını bir hamlesel çıkış sürecine dönüştürmelidir. ‘Her yer Efrîn, her yer direniş’ şiarıyla seferber olmalıyız.

Halkımızın ve dostlarının yürüttüğü mücadelenin kamuoyunda aldığı destek sürekli yükselmektedir. Efrîn’deki katliamlar karşısında sessiz kalan ülkeler ve faşist Erdoğan bu durumdan dolayı korku ve telaş içinde acele sonuç almak istiyorlar. Ancak korkunun ecele faydası yok; faşizm yenilecek, halklarımız kazanacak.

'ZAFER İÇİN NEWROZ'A!'

Özgürlüğün ve direnişin sembolü olan kutsal Newroz ateşinin aydınlığıyla faşizmi ve yarattığı karanlığı yenmek için bulunduğumuz bütün alanları, sokakları, meydanları, köy, mahalle ve şehirleri Newroz direniş alanına çevirelim. Bu temelde mücadeleyi yükselterek Efrîn direnişini zaferle taçlandıralım."