KONGRA-GEL: PKK'nin kuruluşu insanlığa kutlu olsun

PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan KONGRA-GEL, "Halklarımızın 40. yıl mücadelesine kilitlenmeleri ve seferberlik ruhuyla sürece katılmaları gerekir" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, PKK'nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'ŞEHİTLERİMİZİN AMAÇLARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PKK'nin 39. kuruluş yıl dönümü başta Önder Apo olmak üzere tüm yoldaşlarımıza, şehit ve gerilla ailelerine, Kürdistan ve Ortadoğu halklarına, dostlarımıza ve tüm insanlığa kutlu olsun. Büyük kahramanlıklarla yürüttükleri mücadeleyle PKK’nin kuruluş gününü halkımızın yeniden doğuş bayramı haline getiren şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha minnet ve saygı ile anıyor, onların amaçlarını gerçekleştirmenin sözünü yineliyoruz.

Önder Apo’nun Kürdistan halklarına ve insanlığa hediyesi olan PKK; ulus devlet milliyetçiliği ile coğrafyası parçalanan ve sömürgeleştirilen Kürt halk gerçekliğinden, Ortadoğu’da halkların demokratik konfederal sisteminin kuruluşuna öncülük eden halk gerçekliğine yükselişini sağlayan eşsiz mücadelenin adıdır.

'ÖNDER APO HALKI UÇURUMUN KENARINDAN ALMIŞTIR'

Hegemon dünya kapitalist sistemi ile oligarşik sömürgeci devletlerin yok edip bitirmek istedikleri Kürt halk gerçekliğini uçurumun kenarından alıp yeniden özgür yaşama kazandıran Önder Apo’dur. PKK, Önder Apo’nun en büyük eseridir. 1978 yılında bir parti olarak kurulan PKK, hakikat mücadelesinde ulaştığı düzey ile günümüzde Ortadoğu’da demokratik konfederalizm sisteminin ideolojik ve felsefi gücü olarak sistemin kuruluşunda rol oynamaktadır. Demokratik, ekolojik, kadın özgürlüğüne dayalı toplumsal sistemin kurucu önderliğini yapan Önder Apo ve büyük eseri PKK, kangrene dönüşen tüm toplumsal ve ulusal sorunların çözümünün umudu olmuştur.

'3. Dünya Savaşı'nın yaşandığı Ortadoğu’da oligarşik ulus devlet sistemleri dağılırken, demokratik konfederalizm tek çözüm projesi olarak gelişmekte ve kendisini kabul ettirmektedir. Suriye’de demokratik ulus temelinde ve kadınların öncülüğünde yaşanan toplumsal devrim, başta da Türk devleti olmak üzere Kürdistan’a egemen oligarşik devletlerin temellerini sarsmakta ve onların korkulu rüyası haline gelmiş bulunmaktadır.

'KIRMIZI ÇİZGİMİZ!'

Türk devletinin 100 yıllık inkar ve imha politikaları çökmektedir. Bu nedenle de Önder Apo’ya ve Kürt halkının tüm kazanımlarına düşmanlığını azami düzeye çıkarmıştır. Önder Apo’ya uygulanan ve benzeri hiçbir yerde olmayan tecrit, sağlığına ve yaşamına yönelik tehdit, halkımız ve Hareketimizin kırmızı çizgisidir.

Türk devletinin bu politikalarına karşı Önderliği sahiplenme temelinde kadınların ve gençliğin başlattığı kampanyalar PKK’nin 40. yıl mücadelesinin temel hedefidir. Kadın Hareketinin 'İmralı sistemini parçala, Önderliği özgürleştir' ve Komalên Ciwanên Kürdistan’ın yürüttüğü 'Serî Hilde' hamlelerini selamlıyoruz, her ikisinin de bu süreçte belirleyici rol oynayacağına inanıyoruz.

GENÇLERE VE TÜM YURTSEVERLERE ÇAĞRI

Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü, başta Türkiye olmak üzere tüm Ortadoğu’nun demokratikleşmesidir. Halklarımızın 40. yıl mücadelesine bu temelde kilitlenmeleri ve seferberlik ruhuyla sürece katılmaları gerekir. Bu temelde başta özgürlük mekanları olan dağlarımız olmak üzere yaşamın her alanında gençlerimizi mücadeleye katılmaya çağırıyoruz.

Halkımızın tüm değerlerini yok etmeyi kendilerinin varlık meselesi haline getiren faşist AKP-MHP-Ergenekon ittifakını devirmek için tüm gücümüzle mücadeleyi yükselteceğimiz 40. yıl mücadelesini zafer yılı yapmak için Kadın Hareketinin ve Komalên Ciwanên Kurdistan’ın çağrılarına doğru yanıt vermek, her yurtsever insanımız için onursal bir görevdir.

PKK’nin 40. yılını bir final ve zafer yılı yapma temelinde halkımızın ve yoldaşlarımızın 'Parti Bayramını' bir kez daha içtenlikle kutluyor, üstün başarılar diliyoruz."