KONGRA-GEL: Seferberlik ruhuyla Newroz'a katılalım

KONGRA-GEL, Newroz etkinliklerine seferberlik ruhuyla katılmaya çağırarak, "Bu süreçte yapılacak olan seçimler AKP-MHP faşizminin çökertilmesi için büyük bir fırsattır" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Newroz'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"2023 yılı Newrozu Rêber Apo’ya, Kurdistan ve bölge halklarına, dağda, zindanlarda ve bulundukları her alanda direnen tüm arkadaşlarımıza ve dostlarımıza kutlu olsun" denilen açıklamada, şunlar belirtildi:

'NEWROZ İLE DİRENİŞ BÜYÜYECEK'
"Bedenleriyle Newroz ateşini büyüterek faşizmin vahşet politikalarını yenen, direnişin ve özgürlüğün sembolü olan Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Ronahî, Bêrîvan ve Sema Yüce arkadaşların şahsında tüm Newroz şehitlerini bu vesileyle saygı ve minnetle anıyoruz. Amaçlarını gerçekleştirmenin sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Rêber Apo’nun 51. Newrozu vesilesiyle, Mazlum Doğan arkadaşın yaktığı Newroz ateşini söndürmeye yönelik bölgesel ve uluslararası tüm konseptleri boşa çıkarmayı başaran, Demokratik Modernite gerillasının görkemli mücadelesini, Newroz ruhuyla selamlıyoruz.

Rêber Apo’nun 1973 yılı Newroz günü başlattığı özgürlük mücadelesinin 51. Newrozu'nu karşılıyoruz. Bu anlamda PKK bir Newroz partisidir. Sömürgeciliğin inkar ve imha politikalarına karşı yürütülen emsalsiz bir mücadele ile soykırımcı faşist devlet sistemi çöküş sürecine girmiştir. Bu Newroz ile Rêber Apo’nun 50. mücadele yılına giriyoruz.

Bu nedenle de bu yıl Newroz kutlamalarını, mücadelenin kazanımlarının yarattığı büyük coşku ve moral ile karşılıyoruz. Depremin yarattığı büyük yıkım nedeniyle halkımızın yaşadığı acıları da gözeterek, Newroz'u direnişi ve mücadeleyi yükseltme temelinde karşılayacağız.

Halkımız ve dostlarımızla birlikte bir yandan AKP-MHP faşizminin çöküş süreci olan bu tarihi süreçte depremin yaralarını toplumsal dayanışma ile sararken, bir yandan Newroz ruhuyla direnişin ateşini yükselteceğiz, diğer yandan da seçim çalışmalarını seferberlik ruhuyla yürüteceğiz.

Rêber Apo’nun 50. yıl mücadelesinin anlam ve önemine denk gelecek bir seferberlik ruhu ile bu sürecin çoklu görevlerini birlikte başarıyla yürütmeliyiz. Halk ve Hareket olarak dostlarımızla birlikte Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğüne kilitleneceğiz ve başarıdan başka hiçbir şeye şans tanımayacağız."

'FAŞİZMİN ÇÖKERTİLMESİ İÇİN FIRSAT'

KONGRA-GEL, açıklamasının sonunda şunları da ifade etti:

"Bu süreçte yapılacak olan seçimler AKP-MHP faşizminin çökertilmesi için büyük bir fırsattır. AKP-MHP iktidarının yıkılması, yüz yıllık tekçi ırkçı İttihat Terakki geleneğinin çökertilmesinde çok önemli bir adım olacaktır. Bu tekçi gelenek Kurdistan’ın tüm parçalarında Kürt sorununun çözümü ve bölge halklarının demokratik geleceğinin önündeki en büyük engeldir.

Bu anlamda 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin önemine denk gelecek bir yoğunlaşma ile Newroz kutlamalarına katılmalı ve tüm çevremizi bu temelde seferber etmeliyiz. Tüm halkımızın ve dostlarımızın Newroz bayramını içtenlikle tekrar kutlar, başarılar diliyoruz."