KONGRA-GEL: Türk malları ve turizmini boykot edelim

KONGRA-GEL, Türk malları ve turizmini boykot etmeye çağırarak, "Faşizmin yıkılmasında en önemli ve etkili darbenin ekonomik darbe olduğu gerçeği ile duyarlı tüm çevreler boykot kampanyasına güçlü katılmalı" dedi.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Türk mallarını ve turizmini boykot etmeye çağırdı.

"Faşist Türk devletinin Kürt halkının iradesini çökertme ve tasfiye etme temelinde Kürdistan’ın tüm parçalarında yürüttüğü topyekûn savaş konseptinin en temel dayanağı Türkiye ekonomisidir. Türk devleti legal ve illegal tüm ekonomik kaynakları ile bu savaşı finanse etmektedir.

'YAPILMASI GEREKEN İKİ TEMEL ÇALIŞMA VAR...'

Kürt halkının ulusal kimliğini, kültürel değerlerini ve siyasal kazanımlarını yok etmeyi hedefleyen bu kirli savaş politikalarının çökertilmesi için, savaşın ekonomik kaynaklarının kurutulması veya darbelenmesi gerekir. Türk ekonomisini darbelemek için yapılacak her çalışma, savaş politikalarının çökmesini ve savaş lobisinin kaybetmesini sağlayacaktır.

Türk ekonomisinin çökmesi için yapılması gereken iki temel çalışma var: 1- Her türlü Türk ticari mallarının alınması boykot edilmelidir. 2- Türk turizmi boykot edilmelidir.

Türk ticari mallarını alan, Türk turizmine girdi sağlayan herkes doğrudan Kürt soykırımına destek sunmaktadır. Ödenen her kuruş, mermi ve bomba olup Kürt halkında patlamaktadır. Ödenen her kuruş, Erdoğan-Bahçeli faşizminin ayakta kalmasına hizmet etmektedir.

Özellikle ülke dışında yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyeli halklarımıza çağrımızdır; Kürt halkının iradesini çökertmeye yönelik yürütülen bu savaş devam ettiği sürece, Türk ticari malları evlerimize girmemelidir, Türk ekonomisine girdi sağlayacak hiçbir tasarrufumuz olmamalıdır. Sadece kendimiz değil, tüm çevremizi de bu konuda duyarlı yapmalıyız, bu konuyla ilgili kampanyalara etkili katılmalıyız.

'FAŞİZMİN YIKILMASINDA EN ETKİLİ DARBE...'

Erdoğan-Bahçeli faşizminin yıkılması için Özgürlük Hareketi ile uluslararası dostlarının hayatın her alanında yürüttüğü ortak mücadelenin 2018 yılında zirve yapacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Faşizmin yıkılmasında en önemli ve etkili darbenin ekonomik darbe olduğu gerçeği ile duyarlı tüm çevreler boykot kampanyasına güçlü katılmalıdır.

Faşizm yenilecek, halklarımız kazanacak şiarı ile Türk ticari mallarını ve turizmini boykot ederek faşizmin yıkılmasında herkes pay sahibi olmalı, faşizmin yıkılmasında etkili rol oynamalıdır."