Kürt gençleri AKP'ye karşı dağlara koşuyor!

Medya Savunma Alanları'nda eğitim gören yeni savaşçı devresi için tören düzenlendi.

Savaşın çok yoğun yaşandığı ve Türk ordusunun yoğun işgalci saldırılarının aralıksız sürdüğü Medya Savunma Alanları'nda eğitim gören yeni savaşçı devresi askeri tören ile sonlandı.

Yeni savaşçılar eğitim devresinin kapanış törenine YJA Star Komutanı Beritan Silopi, Ronya Dersim ve HPG komutanlarından Orhan Cihat ve Agir Ciwan katıldı.

'GENÇLER CEVAP OLMAK İÇİN DAĞLARA GELİYOR'

Törende gerillaların sonuca ulaştırdığı eğitim devresini kutlayan HPG Komutanı Orhan Cihat, şöyle konuştu: "Bugün Şehit Rewşen Eğitim Devresi sona ermiştir. Arkadaşlar sözlerini vermiş, diplomalarını almış ve mücadele alanları için hazır bulunmaktadırlar. Biz arkadaşların eğitim devresini kutluyoruz. Artık eski savaş durumunu yaşamıyoruz ve Erdoğan/AKP diktatoryası Kürt halkına karşı büyük bir düşmanlık içindedirler.”

Yaşanan yoğun saldırılara rağmen özgürlük mücadelesine katılımların önemine dikkat çeken Cihat, şunları dile getirdi: "Diyorlar ki artık PKK'ye Kürt gençleri katılmıyor çünkü biz önünü almışız! Fakat gerçek bu değil. Ne kadar katılımların önünü almak için özel savaş yürütseler de Kürt gençleri koşa koşa Özgürlük Mücadelesi saflarına katılım sağlamaktadırlar. Nasıl ki Kürt düşmanları 'Kürtleri ve Kürdistan'ı yok edeceğiz' diye sözler veriyorlar ise, Kürt gençleri de buna cevap olmak için sessiz kalmayacak ve Özgürlük Mücadelesi saflarına akın akın katılımı fazlalaştıracaklardır. Bugün Kürdistan'ın dört parçasında yaşanan vahşi saldırılara sessiz kalmayacaklardır.”

‘AKP VE TÜRK İŞGALCİLİĞİ SADECE KENDİSİNİ KANDIRMAKTADIR’

Yeni savaşçılar devresinden mezun olan savaşçılar da duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler:

Avşîn Serdem: Ben Kuzey Kürdistan'dan gerilla saflarına katıldım. Benim katılımımda esas amaç, faşist Türk devleti ve AKP hükûmetinin halkımıza yönelik yürüttüğü kirli savaşa cevap olmaktır. Günümüzde yürütülen bu kirli savaş en çok da kadına yönelik yapılmaktadır. Tabii ki bir kadın olarak en başta katılma amacım ve savaşma isteğim, kadına yönelik yapılan bu saldırılara cevap olabilmektir. Savaşmanın sadece erkek işi olduğunu söyleyen sisteme rağmen bugün biz PKK saflarında savaşmayı da öğrendik. Aldığımız bu eğitim ile birlikte artık halkımızı, değerlerimizin ve kadınların özgürlük mücadelesini vereceğiz.

'GELİN, HALKIMIZIN ASKERLERİ OLALIM’

Hozan Dalaho: Ben Süleymaniye'den gerilla saflarına katıldım. Topraklarımızda halkımıza yönelik çok yoğun bir saldırı ve haksız yönelimler yaşanmaktadır. Bütün bu saldırılar dört parça Kürdistan'da yaşanıyor. Bizler de halkımızın askeri olmak için burada sözümüzü verdik. Buradan özelikle Güney Kürdistan gençlerine çağrıda bulunuyorum; ulusal bilincimize yönelik yapılan kirli savaşlara karşı ve uluslararası oyunları boşa çıkarmak için mücadelemizi yükseltelim ve Özgürlük Mücadelesi saflarına katılımı büyütelim.

'GENÇ KADINLAR KATILIM YAPMALI'

Jiyan Rojevîn: Bugün bir kadın olarak yönümüzü dağlara verdik. Bu süreç çok önemli bir süreçtir. Erdoğan'ın 'gençlerin katılmasının önünü aldık' demesine rağmen, bugün büyük gruplar halinde özgürlük dağlarına doğru yüzümüzü veriyoruz ve geliyoruz. Ne kadar da AKP'li Süleyman Soylu 'Kadınların katılmasının önünü aldık' dese de inadına bugün biz burada, özgürlük dağlarındayız. Artık bilinçsiz kadın kalmamıştır. Bütün genç kadınlara buradan çağrıda bulunuyorum; hepimiz yaşanan vahşi saldırıları görmekteyiz ve onun için de bütün genç kadınlar Özgürlük Mücadelesine katılmalı ve mücadelelerini yükseltmelidirler. Yaşanan şehadetlere cevap olmak için, bütün genç kadınları özgürlük dağlarına davet ediyorum.