Kürt halkı Efrîn için tek vücut: Efrîn onur kalemizdir

KNK'nin Süleymaniye'deki ulusal birlik çalıştayının ardından Efrîn'e destek açıklaması yapıldı.

Açıklamayı yapan Kürdistan Komünist Partisi Merkez Komite üyesi, KNK üyesi Ebû Tahir, "Efrîn'i işgal ham hayaldir" dedi ve ekledi: "Selam olsun Efrîn direnişine, hepimiz Efrîn'le birlikteyiz. Mutlaka kazanacağız."

Kürdistan Ulusal Kongesi'nin (KNK) Süleymaniye'de düzenlediği Güney Kürdistan ulusal birlik çalıştayının sonuç bildirgesinin okunmasının ardından, kongre katılımcıları Efrîn direnişine destek için basın toplantısı düzenledi. Kongre delegeleri adına basın açıklamasını Kürdistan Komünist Partisi Merkez Komite üyesi ve aynı zamanda KNK üyesi Ebû Tahir yaptı.

Ebû Tahir, basın toplantısında şunları söyledi:

"Türk ve İran devleti Kürtlerin kazanımlarını, yaşamlarını yok etmeye çalışıyor. Bizler barışçıl bir halk olarak kendi toprağımız üzerinden özgür bir şekilde yaşamak isterken onlar bize köleliği dayatıyor. Şimdi de Türk devleti Efrîn'i işgal etmeye çalışıyor. Ama bizler buradan diyoruz ki Efrîn birliğimizin sembolüdür. Selam olsun sana genç Efrîn, selam olsun sana direngen Efrîn, Selam olsun sana ortak yaşamın sembolü Efrîn.

İŞGAL GİRİŞİMİNİZ HAM HAYALDİR

O Efrîn ki bugün Türk devletinin tank, top ve uçaklarıyla bombardıman altında. Türk devleti kendi ülkesindeki işkence, katliam ve zulümleri Efrîn'e taşımak istiyor. Ama bilsinler ki bu ham hayaldir. Rusya ve Amerika dünya piyasasına her şeyi sunup üzerinden pazarlıklar yapıyorlar. Ama barışçı bir Efrîn'i istemiyorlar.

EY TÜRK DEVLETİ KÜRTLERİ TANIMIYOR MUSUN?

"Türk devleti büyük güçlerle Kürdistan üzerinde pazarlıklar yapıyor sonra da Efrîn'i işgale çıkıyor. Tanklarını, toplarını toplayıp Kürtleri katletmeye çalışıyorlar. Suriye'nin barışa kavuşmasını engellemeye çalışıyorlar. Bunu kabul mu edeceğiz? Ey Türk devleti, Kürt halkını tanımıyor musun? Ey Türkiye, Rusya ile Amerika ile, NATO ile kirli pazarlıklar yaparak Kürtleri yok edemezsin. Bizler yüzyıllardan beri bu coğrafyada yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz ve yaşayacağız da.

EFRÎN'E SALDIRI TÜM KÜRTLERE SALDIRIDIR

Bizler buradan sesleniyoruz, Efrîn'e saldırı Kürt halkının tamamına saldırıdır. Bizler hep birlikte Efrîn'i savunacağız. Efrîn bizim birliğimizin sembolü olacak. Efrîn asla ve asla yalnız değildir ve hepimiz Efrîn'le birlikteyiz.

EFRİN DİRENİŞ KALEMİZDİR

"Efrîn düşmeyecek, Efrîn onur kalemiz olacak. Efrîn zaferin sembolü olacak. Kazanacağız. Mutlaka kazanacağız. Efrîn'e bin selam olsun. Direnen savaşçılarımıza, peşmergelerimize bin selam olsun. Efrîn halkına bin selam olsun."