Lêlîkan, Çukurca ve Bitlis’te gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Güney Kürdistan sınırlarındaki Lêlîkan’da Türk ordusuna düzenlenen sabotaj eyleminde 3 askerin öldüğünü açıkaldı. Çukurca’da da askeri mevziler hedeflendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Güney Kürdistan’daki işgal saldırıları sırasında gerillanın bir eylem daha düzenlediğini bildirdi.

Açıklamada, “13 Nisan günü saat 05.30 sularında güçlerimiz, Güney Kürdistan sınırları içerisinde olan Lêlîkan tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde elde edinilen bilgilere göre 3 düşman askeri öldürülmüş, 5 asker ise yaralanmıştır” denildi.

11 Nisan günü saat 18.00’da gerilla güçlerinin Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Petrut tepesinde de işgalci güçlerin mevzilerini hedeflediğini belirten HPG-BİM, “Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” dedi.

BİTLİS’TE BİR KONTRA ÖLDÜRÜLDÜ

HPG-BİM, Bitlis’te de bir sabotaj eylemi gerçekleştirildiğini ve Sedat Aktaş isimli bir kontranın öldürüldüğünü duyurdu: “8 Mart günü işgalci TC ordusu Bitlis’in Şehit Mizgin alanında kontra birliklerin öncülüğünde bir operasyon başlatmıştı. Güçlerimiz operasyona çıkan kontra bir birliğe yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde Sedat Aktaş isimli bir kontra öldürülmüştür. Operasyon aynı gün akşam saatlerinde sonuçsuz geri çekilmiştir. Savaş koşullarında kaynaklı olarak bu operasyonun bilgisi tarafımızca yeni netleştirilmiştir.”