Leyla Güven: Tecridi kıracağız, halkımızı özgürleştireceğiz

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Amed Newrozu'na gönderdiği mesajında, "Zülküf yoldaş direniş hamlesi ile yarınlarımızı aydınlattı. Tecridi asla kabul etmeyeceğiz" dedi.

Tecride karşı 134 gündür açlık grevindeki Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Amed Newrozu'na mesaj gönderdi. Leyla Güven’in mesajı öncesi aynı taleple 3 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç, yüz binleri selamladı. 

Uzun süre protokol girişinde alana alınmayan vekiller, Newroz alanından yükselen sloganlar sonucunda alana giriş sağladı. Leyla Güven’in Kürtçe mesajı, 3 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ tarafından okundu. Dersim Dağ, sözlerine "Sizlere Leyla Güven'in, Nasır Yağız'ların, cezaevlerinin direniş selamlarını getirdik" diye başladı.

GÜVEN: ZÜLKÜF YOLDAŞ YARINI AYDINLATTI

Alkış ve sloganlar ile sık sık kesilen Leyla Güven’in mesajı şöyle:

“Merhaba Amed, merhaba direnişin başkenti… Merhaba fedakar anneler, kahraman gençler. Hepinizi zindanların direniş ruhuyla kucaklıyorum. 

Değerli halkımız; Newroz baharın başlangıcıdır, özgürlüğün dirilişidir. Newroz; zindanlarda Mazlum’un haykırışı, Amed Sur’larında Zekiye’nin halayı, Ronahî ve Rahşanların meşalesidir. Newroz; bugün dönemin Mazlum Doğan’ı olan kahraman Zülküf Gezen’dir. Bu nedenle 2019 Newroz’unun adı Zülküf Gezen’dir. Yoldaşlar; Zülküf Gezen direniş hamlesinin şehididir. Zülküf yoldaş direniş hamlesi ile yarınlarımızı aydınlattı. Eylemi önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. 

'ASLA KABULLENMEYECEĞİZ'

Kahraman halkımız; zafer çok yakındır. Bahar geldi artık. 2019 yılında tecridi kıracağız ve halkımızı özgürleştireceğiz. Bütün dünya halkları iyi bilmelidir ki; tecrit içinde bir yaşamı asla kabul etmeyeceğiz. 2019 yılı direnişimiz ile Kürt ve Kürdistan halkının direniş yılı olacaktır. Bu direniş ruhu ve inancıyla hepinizi selamlıyorum. Newroz bayramınızı yürekten kutluyorum. Newroz pîroz be. Mutlaka kazanacağız.”