Lis Dağ’ında bombardıman sonucu yangın çıktı

Kulp’un Lis dağındaki ormanlık alanlar Türk ordusunun saldırıları sonucu yanıyor. Askerler yangına müdahale edilmesine izin vermiyor.

Amed’in Kulp ilçesinin kırsal kesimlerinde bulunan Lis Dağı, askeri operasyon gerekçesiyle bombalanıyor.

Dağın çevresinde bulunan Bira Zeyna, Temira (Demirli), Çukurca (Çirik) ve Bayır (Dinar) köylerinin günlerdir askerlerce abluka altına alınması ardından bölgenin dün gece SİHA ve Kobra tipi helikopterlerle ateş altına alındığı belirtildi. Bombalama sonucunda dünden bu yana Lis Dağı ve çevresinde bulunan köylerde orman yangını başladı. Köyleri operasyon gerekçesiyle abluka altına alan askerler, yangına müdahale edilmesine ise izin vermiyor.

Dün akşam saatlerinde Bira Zeyna köyü sakinleri, kendi imkanları ile yangına müdahale ederek, bölgedeki kontrol altına aldı. Ancak diğer köylerde askeri ablukadan kaynaklı yangına müdahale edilmemesi sonucunda yangının geniş bir alana yayıldığı öğrenildi.

Öte yandan 5 Kobra tipi helikopterin dün gece saat 01.00 sıralarında bölgeyi 2 saat boyunca bombaladığı bildirilirken, dün gece yapılan bombalama sonucunda yangının Lis Dağı'nın vadisine yayıldığı ve gittikçe büyüdüğü belirtildi.