MÖP, Şengal’e saldırıyı kınadı

MÖP: Türk devleti şunu bilmeli; bu soykırım zihniyeti ile bir yere varamayacaktır. Duyarlı insanlığı Türk devletinin bu saldırısına karşı hesap sormaya çağırıyoruz.

Yazılı bir açıklama yapan Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP) Asuri/Süryani/Keldani halkı adına, Türk devletinin Şengal’de Êzidî halkına, bu halkın değerli evladı zeki Şengali’ye yönelik saldırısını kınadı.

MÖP açıklamasında şunları belirtti: “Mezopotamya’nın kadim topluluklarından bir olan Êzidî halkının yanında olduğumuzu, acısı acımız olduğunu belirtiyoruz.

Türk devleti, Êzidî halkının, halkların demokratik kazanımlarını hazmetmeyip, bu kazanımlara mevcut AKP, MHP vb faşist bileşke 1915 Soykırım zihniyeti ile saldırmaktadır. Zeki yoldaşa yapılan saldırı, 3 Ağustos IŞİD saldırısı, Türk devletin 24 Nisan 2017 saldırısının bir devamıdır. Bu saldırı Zeki yoldaş şahsında, Êzidî halkına, halklara ve demokrasi isteyen herkese karşı yapılmıştır. Böylece Türk devletinin bu alçakça saldırısına karşı durmak, herkesin onurlu bir görevidir.

MÖP olarak Zeki yoldaşı halkımızın çok değerli bir yoldaşı, dostu ve arkadaşı olarak görüyor, bu arkadaşın anısına sürekli gerekli değeri vereceğimizi dile getiriyor onu saygı ile anıyoruz! Türk devleti şunu bilmeli; bu soykrım zihniyeti ile bir yere varamıyacaktır. Duyarlı insanlığı Türk devletinin bu saldırısına karşı hesap sormaya çağırıyoruz.”