Mahkeme, panzerle iki çocuğu katledenleri ödüllendirdi!

Mahkeme, Silopi'de panzerle 7 ve 6 yaşındaki Yıldırım kardeşleri katleden polisleri adeta ödüllendirdi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 3 Mayıs 2017 tarihinde evlerine giren panzerin altında ezilerek yaşamını yitiren Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın 10'uncu duruşması görüldü. 
Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmayı, Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu, Silopi Belediye Eşbaşkanı Süleyman Şavluk, Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım, Şırnak, Amed ve Bursa barolarına üye çok sayıda avukat ile bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri takip etti. 
Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım, “Acılarımızı dindirilebilecek ve bu tür olayların önüne geçilmesi için adil bir karar talep ediyoruz” dedi. 
İddia makamı, bir önceki duruşmada olduğu gibi “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla, 2 sanık polis hakkında 2’şer yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu. Savcılık, sorumular hakkında suç duyurusunda bulunulmasını da istedi. 

AVUKATLAR: OLASI KAST VAR

Mütalaanın ardından avukat savunmalarına geçildi. Aynı zamanda Şırnak Baro Başkanı olan Avukat Nuşirevan Elçi, panzer sürücüsünün ehliyetsiz araç kullandığını belirterek, sanıkların “bilinçli taksirden” cezalandırılması istedi.
Yıldırım kardeşlerin avukatlarından Rojhat Dilsiz ise "Bu vereceğiniz karar olası ölümlerin önüne geçecektir. Bu olay taksirle ölüme sebebiyet verme değildir, olası kast vardır” diye konuştu. 
Dilsiz, son olarak sanıkların tutuklanmasına karar verilmesini istedi. Av. Hüsnü Kaplan da, toplum vicdani için sanıkların üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. 

SANIKLAR SÖZ ALDI

Mütalaaya karşı söz alan sanık Yeğit, "Bana verilen emirleri yapmakla sorumluyum. Yazılı emir aldığım için emri yerine getirmek zorundaydım" ifadesini kullandı.
Sanık Murat Maden ise, olaydan yaklaşık bir saat önce İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan’ın “devriye” talimatının olduğunu belirtti. Maden, "Asıl yargılanması gereken kişi burada olmalı. Aileye başsağlığı diliyorum" dedi.

2 YIL VE BERAAT

Mahkeme, panzer sürücüsü sanık Ömer Yeğit hakkında “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla sadece 2 yıl 1 ay hapis cezası, onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında ise beraat kararı verdi. 
Yıldırım kardeşlerin avukatları, karara "Bir madalya takmadıkları kaldı” diyerek tepki gösterdi.