MAKALE-Psikolojik savaş inandırıcılığını kaybediyor

AKP-MHP faşist iktidarı o kadar zor durumdadır ki, kendini yoğun bir psikolojik savaşla ve toplumda şovenizmi körükleyerek ayakta tutmaya çalışıyor. AKP-MHP iktidarı şu anda çok zayıf durumdadır.

Türkiye'de hiçbir hükümet hem içte hem de dışta aynı anda bu kadar daralmamıştı. İçte ve dışta aynı anda daralma çöküntüyle bir anda karşılaşma anlamına gelmektedir. AKP-MHP iktidarı sallanmaktadır. Demokrasi güçleri mücadeleyi geliştirirse bu iktidarın yıkılması uzun sürmeyecektir.

AKP-MHP iktidarı Kürt halkının özgürlük mücadelesine yoğun saldırarak iç desteğini sürdürmek istemektedir. Bu nedenle şu kadar vurduk, şu kadar öldürdük diyerek Kürt Özgürlük Hareketi'ne karşı başarılı olduğunu Türkiye halkına inandırmaya çalışmaktadır. Böyle bir psikolojik savaş yürütürken asker ve polis kayıplarını az göstermektedir. Ne hikmetse polis ve askerler birer birer ölmektedir! Asker ve polise yönelik yapılan eylemlerden sonra hep bir ölü, iki ya da üç yaralı verilmektedir. Anlaşılıyor ki, eylemler saklanamayacağından böyle vererek içine düşülen zor durumun yansımasını engellemeyi bir politika ve karar haline getirmişlerdir. Zaten sözleşmeli er ve asker alındığında onlara ölüm durumunda bunun kamuoyuna yansıtılmayacağı konusunda bir anlaşma maddesi imzalatılmaktadır.

Ancak metropollerde toplu ölümler olduğunda bu ölümleri vermek zorunda kalıyorlar. Orada da eksik verildiği biliniyor. Ama toplu ölü olunca bunlar bir ya da iki ölü olarak yansıtılamıyor. Çünkü 2016 yaz ve bahar aylarındaki şehir eylemlerinde ölümler onlarca olarak verilmişti. Dağda ölüler kolay saklanıldığı için az veriliyor. Artık bu bir psikolojik savaş olarak süreklilik kazanmıştır. Ancak toplumun bir psikolojik savaşla karşı karşıya olduğunu anlaması ve gerçekliğin devletin yansıttığı gibi olmadığını bilmesi gerekir. Bu gerçeği teşhir etmek ve gerçekleri kamuoyuna yansıtmak çok önemlidir.

Tayyip Erdoğan her yerde olduğu gibi Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da “bana ölecek asker lazım” demiş. Zaten sürekli şehitlik üzerine ahkam keserek ölecek insan aradığını ortaya koymaktadır. Tabii bunu vatan ve millet için değil, kendi iktidarını ayakta tutmak için yapmaktadır. Çünkü vatanın ve milletin bölündüğü gibi bir durum yok. Kürtler sadece ortak vatan ve demokratik ulus diyorlar. Ancak Tayyip Erdoğan iktidarını korumak için ölüme sürdüğü asker ve polisi vatan ve millet kurtarıcısı olarak göstermeye çalışmaktadır. Çünkü tek düşündüğü iktidardır; kendisini dünyanın zengini siyasetçisi haline getiren koltuğudur.

Tayyip Erdoğan hala kendini güçlü ve kudretli lider olarak yansıtmaya çalışıyor. İçeriği boş, ama sesi yüksek konuşmalar yapıyor. Şu anda Filistin’de Mescidi Aksa sorunu çıkınca buna da can simidi gibi sarılmış ve gündemde tutmaya çalışmaktadır. Aslında İsrail’e sinek vızıltısı gelecek söylemlerde bulunduğu halde yandaş basın “Erdoğan İsrail’e sert çıkıştı” diyerek toplumu aldatmaya çalışmaktadırlar. Şu anda dünyada Erdoğan’dan korkan ne herhangi bir ülke ne de siyasetçi kalmıştır. Dünya şimdi bu faşist liderden kurtulmaya çalışmaktadır. Nitekim Erdoğan’ı iktidardan düşme korkusu sarmıştır. Katar’dan para alarak ekonomik yıkımı durdurmaya çalışmaktadır.

Tayyip Erdoğan şu anda bir kaos içindedir. Bu kaos girdabından çıkmak için çırpınsa da çıkışı zor gözükmektedir. Tüm yandaş basın psikolojik savaş gazına olabildiğince basmıştır. Psikolojik savaşta sınır kalmamıştır. Öyle ki, psikolojik savaş gelinen aşamada Tayyip Erdoğan’a ters dönecek hale gelmiştir.  Tayyip’i bir kurtarma çabası içinde yandaş basın pusulasını şaşırmıştır. Bu nedenle her gün Erdoğan Aleyhine kullanılacak psikolojik savaş imalatlarıyla karşılaşıyoruz. AKP'nin yüzündeki maskeyi artık yandaş basının sınırsız psikolojik savaşı düşürmektedir.

Artık şu kadar öldürdük haberlerine halk inanmıyor. Bunu yandaş basının diğer psikolojik savaş haberlerine bakan her insan anlar. Bazen öyle hızlarını alamıyorlar ki, psikolojik savaş haberleri, yazıları ve dosyaları savaşta şu kadar öldürdük, vurduk, kırdık haberlerine nal toplatmaktadır. Bu açıdan Türk devletinin savaşta uyguladığı psikolojik savaşa ve yalan haberleri anlamak için diğer haberlere, haber programlara, dosya haberlere ve yorumlara bakmak yeterlidir.