Mardin'de 1 Mayıs: Kürdü ve emeği inkâr edenler gidecek!

Mardin'de binlerce kişi 1 Mayıs mitinginde buluştu. HDP Milletvekili Leyla Birlik, "24 Haziran'da yeni bir yaşamı inşa edeceğiz. Kürdü ve emeği inkâr edenler gidecek" mesajını verdi.

Mardin'de 1 Mayıs kutlamaları mitingle devam ediyor. Mitinge, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Siyasetçi Ahmet Türk, Kamu Emekçileri Sendikası Mardin ve Şırnak şubeler platformu temsilci ve üyelerinin yanı sıra aralarında kadın ve çocukların da olduğu yüzlerce kişi katıldı. Halay ve zılgıtların çekildiği miting, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

'PATRONLARIN KÂRINI KORUMAK İÇİN...'

Rehin tutulan siyasetçilerin bir an önce serbest bırakılmasının istendiği mitingde, ilk olarak Mardin Tabip Odası Eş Başkanı Derya Etem konuştu. "Tek adam" sisteminin demokrasi ve adalet mücadelesi ile son bulacağını söyleyen Etem, şöyle devam etti: "Tek adam mantığı ile artık yönetilmeyecek memlekette patronların kârını korumak için emekçilerin grev hakkı engelleniyor. Hatta kamu emekçilerini performans sistemi ile zehirlemek istiyorlar. Sağlık hizmetinin ticarileşmesine sebep oluyorlar. Başta ev emekçisi olmak üzere çocuk işçiler mevsimlik güvencesiz iş cinayetine maruz kalan emekçiler grev hakkına dahi sahip değiller. Bu karanlık dönem uzun sürmeyecek. Güneşli günler göreceğiz. Bu karanlık, tek adam günlerinin sonu gelecek. Barış, demokrasi, emek ve adalet mücadelesi ile bunların sonunu getireceğiz. Mutlaka ama mutlaka kazanacağız."

Ardından KESK Dönem Sözcüsü Baki Kardaş ve KESK TİS Hukuk Sekreteri Yusuf Şenol söz aldı.

'ŞİMDİDEN TELAŞA DÜŞTÜLER'

Mitingde söz alan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise, 24 Haziran'da yapılacak seçime değinerek, "Bu halk sizi 24 Haziran'da baş aşağı edecek. Sürekli savaş çığırtkanlığı yapan iktidar dışarıdaki politikası ile Kürdü ve emeği inkar eden politikaları ile cebelleşip duruyor. Türkiye'nin toplumsal bir barışa ve demokrasiye ihtiyacı var. Bu seçiminin kendilerini kurtarmak için olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz daha kendi adayımızı açıklamadan şimdiden telaşa düşmüşler" dedi.

'YENİ YAŞAMI İNŞA EDECEĞİZ'

Tutuklu HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım şahsında tüm tutuklu siyasetçilere selam gönderen Birlik, şöyle konuştu: "Zorbalıkla içeride tutulan Gülser vekil şahsında bütün tutsaklara selam gönderiyoruz. Demokrasi hak ve adalet büyük bir emek ve çaba ile alınabilir. Biz önümüzdeki süreci birlik ve beraberlik ile aşacağımızı çok iyi biliyoruz. Bütün emekçi şehitleri minnet ve saygıyla anıyoruz. Hemen yanı başımızda Rojava'da Kürtler ekolojik ve kadın odaklı yeni bir toplum inşa ettiler. Bu bizim için bir umuttur. Onlara inat 24 Haziran'da yeni bir yaşam inşa edeceğiz, hep birlikte kazanacağız. Hep birlikte direneceğiz. Zafer mutlaka bizim olacak."

Sanatçı Mem Ararat ile Rubin'in sahne almasının ardından miting sona erecek.