Maxmur'daki Newroz etkinliğinde Efrin direnişi selamlandı

Maxmur (Şehit Rüstem Cudi) Kampı’nda düzenlenen Newroz etkinliğinde, Efrin direnişi selamlandı.

Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı’nda “Newroz ruhuyla Direnişi yükseltip, Efrîn’de zaferi kazanalım” şiarıyla düzenlenen Newroz etkiliği şehitler için yapılan saygı duruşundan sonra başladı.

Etkinliğin düzenlendiği alan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK kurucularından Sakine Cansız'ın posterleri, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi saflarında şehit düşen gerillaların fotoğrafları, PKK, HPG-YJA Star, YPG-YPJ, KCK-KJK bayraklarıyla donatıldı. Etkinlikte ayrıca Amed zindan direnişinin öncülerinden Mazlum Doğan’ın büyük posteri de açıldı.

Başûrê Kürdistan’ın birçok merkezinden ve Kürdistan’ın diğer parçalarından da yüzlerce misafir etkinlikteki yerlerini aldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Mexmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Hüseyin Kara, Türk devleti ve ona bağlı çetelerin işgal saldırılarına karşı sergilenen Çağın Direnişi’ne dikkat çekti. Kara, "Direnişin birinci aşaması sona erdi. Erdoğan şunu iyi bilsin, onun sonu da Hitler ve Saddam gibi olacak. Zafer kesinlikle Kürt halkı ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin olacak” dedi.

Newroz etkinliğin sanatçıları sahne almasıyla devam etti.