Maxmur saldırısına kim ne tepki gösterdi?

Maxmur Mülteci kampına 6 Aralık akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda 5 Öz Savunma Üyesi hayatını kaybetti. Şehitler bugün toprağa verildi. Kürt kurumları saldırıya öfkeli…

Maxmur Mülteci Kampına yönelik düzenlenen hava saldırısında 5 Öz Savunma Üyesi hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan 3 kişinin tedavisi ise sürüyor.

BAĞDAT'TAN AÇIKLAMA YOK

Maxmur Mülteci Kampı sakinleri, saldırının Türk devleti tarafından yapıldığını söylüyor. Maxmur, Irak hava sahası bölgesinde ve bu sebepten dolayı Halk Meclisi, Bağdat yönetiminden açıklama bekliyor. Ancak Bağdat yönetimi saldırıya karşı sessizliğini bozmuş değil. 

BM SESSİZ!

Bağdat yönetimi gibi saldırıya sessiz kalan diğer bir muhatap ise Birleşmiş Millerler (BM). Zira Maxmur BM’ye bağlı bir mülteci kampı statüsüne sahip. Ancak BM henüz bir açıklama yapmadı.

ANF’nin görüştüğü BM Irak Masasından bir yetkili, saldırıdan haberdar olduklarını ancak herhangi bir girişimde bulunmayacaklarını ifade etti. Söz konusu yetkili, konuya ilişkin ‘ayrıntılı konuşmak istemediğini’ söyledi.

HEWLER YÖNETİMİ SESSİZ

Güney Kürdistan hükümeti de saldırıya ilişkin henüz açıklamada bulunmadı.

HALK SAVUNMA MERKEZİ KARARGAH KOMUTANLIĞI: HESABI SORULACAK

Saldırıya ilişkin bir açıklama yapan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, ‘’Kürdistan özgürlük gerillalarının Maxmur saldırısının hesabını soracağını’’ belirtti.

MAXMUR HALKI: SORUMLU ERDOĞAN VE EBADİ

Maxmur halkı ise, Irak Merkezi Hükümeti ile Birleşmiş Milletlerin sorumluluğuna dikkat çekerek, Ebadi hükümetinden bir açıklama istedi.

KONGRA-GEL ÇAĞRISI

KONGRA-GEL, Maxmur Kampı'na saldırıyı sert bir dille kınayarak, uluslararası çevrelere ve Kürt halkına çağrıda bulundu.

HDP’NİN AÇIKLAMASI

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Maxmur'daki saldırıyı kınayarak, Irak, BM ve uluslararası kuruluşlara seslendi.

DTK AÇIKLAMASI

ŞEHİTLER UĞURLANDI

Maxmur Halk bugün düzenlediği bir törenle şehitlerini sonsuzluğa uğurladı. Törende yapılan konuşmalarda ‘direnişi büyütme’ kararlılığı dile getirildi.