Maxmur şehitleri Qandil'de sonsuzluğa uğurlandı

Maxmur Kampı’na yönelik yapılan hava saldırısında şehit düşen Öz Savunma Güçleri üyeleri Qandil’de düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’na yönelik yapılan hava saldırısında şehit düşen 5 Maxmur Öz Savunma Güçleri üyeleri sabah saatlerinde binlerce kişi tarafından Qandil’e uğurlandı.

Sabah erken saatlerde Maxmur Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanan binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, HPG, YJA-STAR, KCK bayrakları ve şehitlerin fotoğraflarını taşıdı.

Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanan binler “Şehit namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla 5 şehidi Qandil’e uğurladı.

Onlarca araçlık konvoyla Qandil’e uğurlanan şehitler, yol boyunca köy ve kasabalarda halk tarafından zafer işaretleri ve sloganlarla selamlandı. Şehitlerin naaşı Qandil’e uğurlanan HPG ve YJA-STAR gerillaları tarafından karşılandı.

Şehit Mehmet Karasungur Şehitliği’nde Öz Savunma Güçleri üyeleri Botan Amed, Bager Boran, Çekdar Mawa, Baz Dijwar ve Dewran Mardîn için tören düzenlendi.

Törenin ardından Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Hisên Kara, Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı’nın direnişçilerin kampı olduğunu belirterek, "Şehitlerimizle büyüyoruz. Saldırılar bizi direnişten vazgeçiremez. Şehitlerin yolunda mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Ardından konuşan Kürdistan Kadınlar Topluluğu (KJK) Koordinasyon Üyesi Besê Erzîncan ise şunları söyledi: “İşgalci devletler bu saldırılarla Kürdistan halklarının iradesini kırmak istiyor. Ama biz Kürdistan’ın topraklarını, halkını savunmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Şehitlerimiz çoğaldıkça görevimiz, sorumluluklarımız da artıyor. Biz şehitlerin partisiyiz. Şehitlerimizin mücadelesini büyüteceğiz.”

Konuşmalarının ardından şehit düşen 5 Maxmur Öz Savunma Güçleri üyesi sonsuzluğa uğurlandı.