Maxmur’un Newroz sloganı bir kez daha ‘direniş’ oldu

Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda Newroz, renkli görüntüler oluştururken, Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, ‘Berxwedan Jiyan e” sloganının zafere taşıyacağını vurguladı.

Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda yaşayan halk, Newroz’u büyük bir coşkuyla karşıladı. Kutlamalar, öğrencilerin kutlama alanına doğru gerçekleştirdikleri yürüyüşle doruğa ulaştı.

Newroz kutlama alanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK bayrakları, Mazlum Doğan, Sakine Cansız ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin şehitlerinin posterleriyle donatıldı.

Kürt Özgürlük Hareketi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak bir konuşma yaptı. Filiz Budak şunları söyledi: “Bugünün mimarı 24 yıldır esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dır. Biz Mazlumların, Rewşenlerin ve Zekiyelerin takipçileriyiz. Amed zindanında Kürtler tarih sahnesinden silinmek istenirken Mazlum Doğan üç kibrit çöpüyle direniş meşalesini yakarak ‘Berxwedan Jiyan e/Direniş Yaşamaktır’ dedi. Biz bugün aynı sloganı esas alarak direnişin bizleri zafere taşıyacağına inanıyoruz. Tüm ihanetleri ve teslimiyetleri reddediyoruz.”

Adından şehit aileleri Newroz ateşini yaktı. Kutlamalara yurtdışından katılan davetlilerin mesajları okundu. Sahneye çıkan Kurdistan Komünist Partisi Hewlêr Sorumlusu Hawrê Cehfer Seyda, “Partimiz adına Maxmur halkının Newroz’unu kutluyor, Kurdistan’ın savunulması ve çıkarlarının korunması konusunda ortaklaşmaya ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

Ardından sahneye sanatçı Hesen Rênas çıktı ve şarkılarını seslendirdi. Hesen Rênas’ın ardından folklor ekibi de sahneye çıkarak hünerlerini sergiledi. Sanatçı Jina Saqîz de şarkılarıyla kutlamaları renklendirdi. Sanatçı Mem Ozan ve Xelil Akın da şarkılarıyla Newroz’a katıldı. Maxmur’daki çoşkulu Newroz, halaylarla sona erdi.