Mela Bextiyar: İhtiyaç duyulursa Efrîn'e güç göndermeye hazırız

YNK Politbüro üyesi Mela Bextiyar, Efrîn'e yönelik saldırılara ilişkin ziyaret ettiği Rojava Kantonları Güney Kürdistan temsilciliğinde, "yol olması ve gerektiği durumda güç gönderebileceklerini" söyledi.

YNK Politbüro üyesi Mela Bextiyar ile parti sözcüsü Sadî Ehmed Pîrê, Efrîn'e yönelik saldırılara dolayısıyla Rojava Kantonları Güney Kürdistan temsilciliğini ziyaret etti.

YNK heyeti, Rojava Güney Kürdistan Temsilciliği Eşbaşkanı Cawîdan Hesen ve Rojava Kantonları Güney Kürdistan Temsilcileri Silêman Ereb ve Kelsum Elî tarafından karşılandı.

Ziyaretin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan YNK Politbüro üyesi Mele Bextiyar, Efrîn harekatına karşı olduklarını belirterek, "Tüm taraflara sorunları diyalogla çözme çağrısında bulunuyoruz. Askeri yöntemin çözüm olmadığını düşünüyoruz. Eğer askeri yöntemlerle sorunlar çözülmüş olsaydı, Türkiye'de çözülürdü" dedi.

Güney Kürdistan'daki tüm kesimlere Efrîn'e destek vermeleri çağrısı yapan Mela Bextiyar, "Bizler YNK olarak her şekilde Efrîn'e destek vermeye hazırız. Eğer yol olsaydı ve ihtiyaç da duyulursa Efrîn'e güç gönderebiliriz" diye konuştu.

Rojava Güney Kürdistan Temsilciliği Eşbaşkanı Cawîdan Hesen ise, YNK'ye desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirterek, "Efrîn halkı irade sahibidir, direnecektir. Bu savaşı Suriye'de Türk işgali altındaki diğer yerleri kurtarma için fırsat da yapabilirler" dedi.