Mélanchon: Türk rejimi diktatörlüktür, PKK ittifakımızdır

Fransa’nın en önemli sol hareketi “Boyun Eğmeyen Fransa” (France Insoumise) lideri Jean-Luc Mélanchon, HDP’ye destek vererek, “Türk rejimi bir diktatörlüktür” diyerek adını koydu.

Ulusal Meclis’in Dış İlişkiler Komisyonu’nda konuşan eski Cumhurbaşkanı adayı Mélenchon, Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının birinci yıldönümüne dikkat çekerek, Kürtlerle dayanışma amacıyla France Insoummise çatı partisinin iki milletvekilinin Pazartesi günü Rojava’yı ziyaret ettiğini hatırlattı.

Mélenchon, “Efrîn felaketinin birinci yıldönümü dolayısıyla Rojava’ya gittiler” dedi.

TÜRK REJİMİ DİKTATÖR BİR REJİMDİR

Solcu lider, daha sonra Türkiye’deki duruma değinerek, “Meslektaşlarıma söylemek istiyorum, eğer Kuzey Kore’de olsaydınız orada da her şey yolunda gözüküyor. Bir şeyleri adıyla ifade etmek gerekiyor. Türk rejimi, bir diktatör rejimdir” diye vurguladı.

Bölgedeki istikrarsızlığa dikkat çekerek, Türkiye’nin bu istikrarsız çevre içerisinde olduğunu kaydeden Mélenchon, “Ama bu, ne olduklarının özrü olamaz” diye ekledi.

HDP’nin sadece PKK ile ifade edilemeyeceğini, bir çok eğilimi kapsadığını ifade eden Mélenchon, PKK’nin de terörist örgüt olarak lanse edilip Kürtlere kötü muamele edildiğinin altını çizdi.

PKK BİZİM İTTİFAKIMIZDIR

Mélenchon, “Türk devletinin Kürtlere ilişkin zulüm dışında bir politikası yoktur. Ne mutlu ki (Kürtler) kendilerini savunuyorlar. Onlarca yıldır savunuyorlar” şeklinde konuştu.

Melenchon, “PKK bizim ittifakımızdır. Çünkü silahı DAİŞ’e karşı kullanıyorlar. Terörist bir örgüt değildir, savaşan bir örgüttür” diye kaydetti.

TÜRK HÜKÜMETİ BİZİM İÇİN SON DERECE TEHLİKELİDİR

Türk devletinin Efrîn’i bombalamaktan hiçbir şekilde çekinmediğini söyleyen Mélenchon, “Türk hükümeti bizim için son derece tehlikelidir. NATO ortağı olduğunu hatırlatmak istiyorum (...) Gerçekten tehlikeli bir rejimdir” şeklinde konuştu.

Melenchon, halen PKK konusunda kör bir politika içerisinde olunduğuna dikkat çekerek, “Tüm Kürtler PKK’lidir, PKK de ölümü hak ediyor” mantığı içerisinde olunduğunu söyledi.