'Merwan yoldaş, gençliğin direnme ve devrim çizgisidir'

Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, Besta’daki hava saldırısında hayatını kaybeden YPS Üyesi Mervan Amed’in Kürdistan gençliğinin isyan, direniş ve devrim çizgisi olarak tanımladı.

Merwan Amed’in anısında yazılı bir açıklama yapan Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, Merwan Yoldaşın anısı serhildanların mekanı sokaklarda, Özgür Kürdün kalbinin attığı yüce dağlarımızda ve yurtsever gençliğin direniş yükselttiği her alanda yaşayacaktır’’ dedi.

Merwan Amed’in mücadele yaşamına dikkat çekilen Halk İnisiyatifi açıklaması şöyle:

‘’Kürdistan Özgürlük Hareketinin, AKP-MHP faşizminin halkımıza yönelik fiziki-kültürel-siyasi soykırım saldırılarına karşı amansız özgürlük direnişi sürmektedir. Bu mücadele çercevesinde Kürdistan’ın dört parçasında faşizme ağır darbeler vurulmakta ve faşizmin kesin yenilgisi yaklaşmaktadır. Önder APO’nun “Kürdistan’da bedel ödemeden nefes bile alınamaz” tespiti ışığında bu direnişte Kürdistan’ın değerli evlatları, fedai militanları yaşam gerekçemiz olan şehitler kervanına katılmaktadır. Son olarak 5 Eylül tarihinde Besta’da Merwan Amed, Arjin Amed ve Şilan Zeryan yoldaşlarımız da, toplum olarak mücadelemizi diri tutan ana damarlarımız olan şehitlik gerçeğine ulaşmıştır. Şehit yoldaşlarımızın ailelerine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Her üç yoldaşımız da kutsal mücadele değerlerimiz için büyük emek harcamış, büyük bedel ödemiş ve özgürlük değerlerini yaratmışlardır.

Bu yoldaşlarımızdan Merwan Amed yoldaş yurtsever bir ailede büyümüş ve bu nedenle düşman gerçekliği ile çok erken yaşlarda tanışmıştır. Aynı zamanda Özgür Kürdün diriliş mayası olan PKK ve Önderlik felsefesi ile sarmalanarak büyümüştür. Okuma yazmayı öğrendiği andan itibaren parti yayınlarını okuma, Önderliği anlama çabasına girmiş ki, bu çaba daha sonraki mücadele yıllarında her yoldaşının fark ettiği engin ideolojik birikiminin zemini olmuştur.

Mücadelemizin en kritik zamanlarını geçirdiği 2006 yılında, Merwan yoldaş özgürlük hareketine gençlik hareketi kapsamında katılım yapmıştır. Katılımı ilk başlardan itibaren militan ölçülerinde devrime derin inanç ve fedaice olmuş, kısa sürede gençlik öncüsü konumuna gelmiştir. Toplumun direniş odaklarını harekete geçirmede, serhildanı yükseltmede, özel savaşın esas hedeflerinden olan gençliği örgütlemede ve direnişe katmada esaslı bir katkısı olmuştur. Merwan yoldaş görev aldığı her bölgede, pratiği ile gençliğin aradığı, bir anı bile paylaşmayı mutluluk saydığı ve sürekli dilden dile anlattığı bir kadro haline gelmiştir. Eylemcilikle beraber örgütleyen özelliği, gözüpekliğinin yanında ağırbaşlılığı ile öne çıkmıştır. Mücadele içerisinde geçirdiği yıllar onu mütevazı ve ideolojik ilkelerden tavizsiz duruşu ile salt gençliği değil toplumun her kesimini etkileyen bir Apocu militan haline getirmiştir. Bu duruşu onu düşmanın hedefi yapmış ve soykırım operasyonları çercevesinde esir düşmüştür.

Zindanda geçirdiği yılları, özgür alanlara olan özlemle kendini Apocu militan olarak yeniden yaratmak için, eğitsel-örgütsel görevlere dört ele sarılarak, sıcak mücadele alanlarına hazırlanmak üzere değerlendirmiştir. Fiziki özgürlüğüne kavuşur kavuşmaz, özyönetim direniş alanlarına yönelmiş ve Kürdün onur direnişinin zirvesi olan Cizir direnişinin bir parçası olmuştur. Cizir direnişinin ardından bu direnişi büyütme ve şehitlerin intikamı duygusu ile yönünü özgür dağlara vermistir. Direnişin kalbi olan Botan’da, dönem görevlerini yerine getirmede bir an bile duraksamaksızın çaba içerisinde olmuştur.

Merwan yoldaş mücadelenin her alanında militan duruş sergilerken, bu duruşu gerillacılık ile her Kürt gencinin özlemi olan dağlarda zirveye taşımayı hedeflemiştir. PKK’yi yenilmez yapan Apocu felsefeyle, fedaice son ana kadar direnerek şehit düşmüştür. AKP-MHP faşizminin Kürde dair her şeye, her yerde saldırdığı bir dönemde, Merwan yoldaş mücadelesi, pratiği ve şahadeti ile Kürdistan gençliğine zafer yolunu göstermiş ve her genci gerillalaşma temelinde özgürlük saflarına çağırmıştır. Merwan Yoldaşın anısı serhildanların mekanı sokaklarda, Özgür Kürdün kalbinin attığı yüce dağlarımızda ve yurtsever gençliğin direniş yükselttiği her alanda yaşayacaktır. O bir çizgidir, Kürdistan gençliğinin isyan, direnme ve devrim çizgisidir, zafer çizgisidir. Mervan yoldaşın şehir şehir, ilçe ilçe, sokak sokak vermiş olduğu emek, bugün devrime, örgütlenmeye, eyleme, direnişi yükseltmeye çağırmaktadır. Bu çizgi önünde saygıyla eğiliyor, şehitlere bağlılığın gereği olarak zafere kilitlenme sözü veriyoruz.

YPS'nin konuya ilişkin açıklaması: https://anfturkce.net/kadin/yps-Uec-yoldasimiz-yogun-bombardimanda-sehadete-ulasti-96402