Mihemed Ebdulah: Demokrasi mücadelesi vermeye geliyoruz

Tevgera Azadi Genel Başkanı Mihemed Ebdulah, partisinin kuruluş kongresinde yaptığı konuşmada, Irak ve Güney Kürdistan'da büyük bir demokrasi mücadelesi vermeye hazırlandıklarını kaydetti.

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi'nin (Tevgera Azadi) Irak'ta resmiyet kazanmasından sonra bugün Süleymaniye'nin Serçinar bölgesindeki Holê Mona Lîza salonunda kuruluş kongresinde partinin genel başkanlığına seçilen Mihemed Ebdulah, kongrede yaptığı konuşmada, Irak ve Güney Kürdistan'da büyük bir demokrasi mücadelesi vermeye hazırlandıklarını kaydetti.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Kongre katılımcılarını selamlayarak konuşmasına başlayan Ebdulah, demokrasi mücadelesi vereceklerini belirterek, "Bizler bundan üç yıl önce bu partiyi demokratik olmayan sisteme, ataerkil zihniyete, devletçi sisteme ve halklarımızın acılarına çare olmak, bir proje sunmak için kurduk. O günden beri mücadelemiz devam etmektedir. Uzun zaman bu anti demokratik sistemde resmiyet bile kazanamadık. Ama verdiğimiz mücadelenin bir sonucu olarak resmiyetimizi aldık ve dün olduğu gibi bundan sonra da mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz. Ama mücadelemiz büyüyerek, kitleselleşerek, halklaşarak büyüyecek. Demokratik bir sistemi inşa için gece gündüz demeden çalışacağız" dedi.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ VURGUSU

Irak ve Güney Kürdistan'daki en büyük sorununun demokrasi sorunu olduğunu kaydeden Mihemed Ebdulah, bölge halklarının, kadınların, inançların ve farklılıkların en büyük ızdırabı ise anti demokratik sistemden çektiğini dile getirdi. Ebdulah, "Yoldaşlar sizler de biliyorsunuz ki Irak ve Güney Kürdistan'da anti demokratik bir sistem var. Bu sistem halklarımıza, inançlara, kadınlara ve tüm farklılıklar üzerinde şiddetini arttırdıkça artırıyor. Bu şiddet kimi zaman fiziki olsa da ekonomik, psikolojik, anti demokratik ve bilcümle yaşamın her alanına sirayet etmektedir" diye konuştu.

'BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ'

"Bizim de temel mücadele alanlarımızdan biri milliyetçilik, cinsiyetçilik ve mezhepçilik olacak. Bir konuda ikna olmuşuz. O da radikal bir demokratik mücadele vermeden bunları aşmamış ve eşit, adil ve özgür bir toplum inşa etmemiz mümkün değil" diyen Ebdulah, şunları kaydetti: "Bizler de bu teşhisi koyduktan sonra hepimiz hiçbir fark gözetmeksizin ve birbirimizin farklılıklarına da saygı temelinde mücadelemizi omuz omuza yürüteceğiz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum ve birlikte başaracağımıza, çok kısa zamanda büyük başarılar elde edeceğimizden şüphemiz yoktur."

Tevgera Azadî'nin 4 Aralık 2017 tarihinde Irak'ta resmiyet kazanmasının ardından bugün Süleymaniye'de yapılan kuruluş kongresi son buldu.