MLKP gerillalarından 24. yıldönümü kutlaması

Medya Savunma Alanları'nda bulunan MLKP'li gerillalar, partilerinin kuruluş yıldönümünü düzenledikleri etkinliklerle kutladı.

MLKP’nin 24. kuruluş yıl dönümü, gerilla alanlarında kutlandı. MLKP'li gerillalar, Türkiye ve Kürdistan halklarının özgürlüğüne giden yolda asla geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Medya Savunma Alanları'nda gerçekleştirilen etkinlik, devrim şehitleri anısına saygı duruşu ve Enternasyonal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı ve Komünist Kadın Örgütü adına konuşan Roza Sarin, “Devrimci görevleri başında olan tüm yoldaşların, faşist kuşatma altında sömürüye, adaletsizliğe ve zorbalığa maruz bırakılan işçilerin, emekçilerin, gençlerin, halkların, kadınların ve ezilen cinsel yönelimlerin 10 Eylül'ünü kutluyoruz. Partimizin ve ezilen tüm halkların kavga dolu tarihini selamlıyoruz” dedi.

ATEŞ ALTINDA YÜRÜYÜŞÜN ÖRNEĞİ

Fırtınalı günlerden geçildiğine işaret eden Sarin, fırtınanın ezilenlerden yana eseceği günlere yaklaşıldığını kaydetti. İnsanlar gibi partilerin de kendi tarihlerini kendilerinin yaptığını belirten Sarin, şöyle konuştu: “Partimiz, tarihe birlik devrimiyle giriş yaparken işçi sınıfının ve ezilen tüm halkların mücadele mirasına dayandı. Sırtını, tarihin lokomotifi olan devrimlere, ezilenlerin öfke çığlığı olan başkaldırılara yasladı. Dersim'de Zarife'nin silahını, Karaburun'da Börklüce Mustafa'nın gürleyen sesini, 15'lerin devrimci cüretini, Kızıldere'nin hesaplaşma ve siper yoldaşlığını, Denizlerin feda ruhunu ve 71 devrimci atılımını kuşandı.”

Sarin, MLKP’nin uluslararası tasfiyecilik dalgasına karşı bir yanıt olarak 10 Eylül 1994'te kurulup tarih sahnesine çıktığını hatırlatarak, ”Akıntıya karşı kulaç atmanın, ateş altında yürüyüşü sürdürmenin örneği oldu” dedi.

ÖZGÜRLÜK TALEBİNİN OLDUĞU HER YERDE

MLKP'nin ezilenlerin özgürlük talebinin olduğu her yerde var olduğunun altını çizen Sarin, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Gazi’den kayıplara karşı mücadelede, gözaltında taciz ve tecavüze karşı mücadelede, NATO ve IMF'ye karşı eylemlerde, hapishane direnişlerinde, ölüm orucu direnişlerinde, Gezi/Haziran Ayaklanması'nda, 7 Haziran seçim zaferinde, İstanbul ve tüm kentlerin sokak direnişlerinde, Rojava siperlerinde, Kürdistan dağlarında partimiz mücadelesini büyüterek sürdürdü.”

Nerede bir hesap sorma kıvılcımı varsa orada olacaklarını dile getiren Sarin, tüm ezilenlerin 10 Eylül'ünü kutladı. 

24 YILLIK DENEYİM HAZİNESİ

Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı'ndan Ferzad Can ise MLKP'nin 24 yıllık tarihinin büyük bir deneyim hazinesi; yeni değerler yaratarak büyüyen, Türkiye-Kürdistan devriminin, devrimci hareketin önemli ve belirleyici bir öznesi olduğunu söyledi. Can, “Partimizin mayasında birleştiricilik, devrimci irade, yoldaş devrimciliği, feda bilinci, sınıf düşmanına öfke, ezilen halklara, işçi sınıfına güven var. Partimizin her militanı bu tarihi iyi okumalı; içselleştirmeli ve yürütücüsü olmalıdır” dedi.

HESAP SORMA, BEDEL ÖDETTİRME

MLKP'nin devrimci değişim ve dönüşümü hedef aldığını dile getiren Can, şöyle devam etti: “MLKP, yeni bir tarzdır. Erkek egemen kapitalizme karşı savaş iradesidir. Kadın devrimidir. Hesap sormadır. Bedel ödeme ve ödettirmedir. Marksist-Leninist teorinin somutlaştığı strateji ve birleşik devrimdir. Her düzeyde kopuştur. Siper yoldaşlığıdır. Atılımdır. Sınırlarına hücum ve aşmadır. Mücadele araç ve biçimlerinde yaratıcılıktır, inisiyatiftir. Devrimin güncelliği, sosyalizm ve komünizme tarihsel yürüyüştür. Enternasyonalizmdir.”

25. KAVGA YILINDA TEREDDÜTSÜZLÜK

Can, 25. kavga yılının yeni görevlere işaret ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Devrimler tarihimizden elde ettiğimiz deneyim ve nitelik, şehitlerimizin eylemleriyle açtığı yol, elimizdeki en büyük silahtır. Bu silahı devrim kavgasını büyütmek için sarsılmaz bir iradeyle kuşanmamız gerek. Partimiz, bedel ödemekte asla tereddüt etmedi, etmeyecek. 25. kavga yılımıza hazırlandığımız bugünlerde Başûr ve Bakurê Kurdistan dağlarından Rojava cephelerine kadar şehitlerimizle savaşımı büyütüyoruz. 24. kavga yılında acılara dayanma çıtamız giderek yükseldi. Başka türlü, dişinden tırnağına silahlı, örgütlü ve zalim düşmana, kanlı devlete karşı mücadele büyütülemez.“

BİR ADIM DAHA ÖNE

Politik savaş ve mücadele düzeyinin yükseldiğini dile getiren Ferzad Can, konuşmasını şöyle tamamladı: “Medya Savunma Alanları’nda bulunan MLKP ve MLKP/KKÖ savaşçıları olarak, mücadelenin tüm alanlarında bulunan yoldaşlarımızın 10 Eylül'ünü kutluyoruz. Yeni mücadele yılına girmeye hazırlanırken partimizin savaş siperlerinin bir adım daha önüne, ileri çıkma çağrısını eylemselleştiriyoruz. Kavgayı, mücadeleyi, savaşımı büyütmek, şehit yoldaşlarımızın yerlerini doldurmak ve yeni alanlara, yeni mevzilere parti bayrağını taşımak için ileri çağrısını yineliyoruz. 25. yılında şan olsun MLKP'ye.”

GERİLLALAR SÖZ VERDİ

Etkinliğin devamında MLKP gerillaları söz alıp duygu ve düşüncelerini ifade etti. MLKP'nin geride kalan 24 yılda ödediği bedellere dikkat çeken gerillalar, 25. kavga yılında devraldıkları kavga bayrağını daha yükseklere çıkaracaklarının sözünü verdi. Türkiye ve Kürdistan halklarının özgürlüğüne giden yolda asla geri adım atmayacaklarının vurgulayan MLKP gerillaları, devrimin zaferine olan inançlarının altını çizdi. “Devrimcinin işi devrim yapmaktır” şiarıyla zafer için atılacak adımlara hazır olduklarını vurguladı.

Etkinlikte yer alan enternasyonal savaşçılar da MLKP'ye 25. kavga yılında başarı diledi.

Kutlama, sinevizyon ve tiyatro gösterimi, şiir ve müzik dinletisi ile devam etti. MLKP gerillaları, 25. yıl için zafer şarkıları söyledi, halaylar çekti.