MLKP/Kurdistan: İrfan Gerçek yolumuzu aydınlatıyor!

MLKP/Kurdistan, şehit düşen yoldaşları İrfan Gerçek'le ilgili açıklama yaptı.

MLKP/Kurdistan, savaşçıları İrfan Gerçek'in (Baran Dersim/Munzur Onur) Türk ordusunca katledilmesine ilişkin yazılı mesaj yayımladı.

Mesajda, Gerçek için "devrimci bir ailede büyümüş, onur ve özgürlük için genç yaşlarda mücadeleye katılmış, demokratik eylemlerden milise, tutsaklıktan gerillaya kadar uzanan pek çok alanda büyük bir bağlılık ve kararlılıkla çalışmış, devrimci bir ömür sürmüştür" vurgusu yapıldı.

'YOL GÖSTERDİ, ONUR VERDİ'

Mesajda şu ifadelere de yer verildi:

"İrfan Gerçek yoldaşımız, mutlu ve umutlu devrimciliğin temsilcilerinden biri olarak gittiği Dersim'de, arzu ettiği gibi elde silah savaşarak, ardınsıra yürüyenlere yol gösterdi, onur verdi. Birlikte savaştığı silah arkadaşlarıyla, güçlü yoldaşlık bağları kurdu. Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin şiarı olan “faşizm yenilecek, direnen halklar kazanacak” sözüne uygun bir iradenin öncülerinden oldu. Birleşik Devrim bayrağını yükseltti.

İrfan yoldaşımız şahsında, tüm Dersim şehitlerini saygı ve bağlılıkla anıyoruz. Değerli Gerçek ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyor, geride kalanlar olarak, onlara layık bir savaş sürdüreceğimize söz veriyoruz."

SİCİL BİLGİLERİ

Adı Soyadı: İrfan Gerçek

Parti Adı: Baran Dersim/Munzur Onur

Anne Adı: Fintoz

Baba adı: İbrahim

Doğum yeri: Dersim

Doğum Tarihi: 13 Ağustos 1985

Şehadet Tarihi: 28 Ağustos 2018/Dersim