MSD: Türk devleti Rakka hamlesini darbelemek istiyor

Demokratik Suriye Meclisi, Türk devletinin Rakka hamlesini darbelemek ve DAIŞ çetelerininin rahat nefes alması için, Rojava ve Şengal’e saldırdığını belirtti.

Demokratik Suriye Meclisi-MSD, işgalci Türk devletinin Qereçox ve Şengal’e yönelik eşzamanlı saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir süredir devam eden Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde güçlerimiz çetelere karşı zaferler elde etmekte ve ilerlemeye devam etmektedir. Buna karşılık Türk savaş uçakları arka cephede bulunan güçlerimizin Qereçox’daki noktalarına ve Şengal’e yönelik saldırı düzenlemiştir. Bu saldırılar Türk devletinin Rakka hamlesini darbelemek ve DAIŞ çetelerinin rahat bir nefes almasını sağlamak amaçlı olduğu görülmektedir.

Demokratik Suriye Meclisi olarak bu saldırıları en biçimde kınıyoruz. Uluslararası topluma, bu saldırılara karşı tepki göstermesi çağrısında bulunuyoruz. Yine Suriyeli bütün halklarımıza Türk devletinin bu saldırılarını kabul etmeme çağrısı yapıyoruz. Teröre ve onun destekçilerine karşı mücadelemiz güçlü bir şekilde devam edecektir.”