Musa Anter katledildiği yerde anıldı

Kürt Gazeteci Musa Anter için katledilişinin 25'inci yıldönümünde vurulduğu Diyarbakır'ın Seyrantepe semtinde anma gerçekleştirildi. Anmada Apê Musa’nın başlatmış olduğu özgür basın geleneğinin devam ettirileceği sözü verildi.

Kürt gazeteci-yazar Musa Anter’in (Apê Musa) Amed’in Seyrantepe semtinde, 20 Eylül 1992 tarihinde JİTEM tarafından katledilmesinin üzerinden 25 yıl geçti. Musa Anter’in katledilişinin yıl dönümünde vurulduğu Seyrantepe semtinde anma düzenlendi. Anmaya çok sayıda özgür basın emekçisi, Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ), HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, HDP İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, oğlu Dicle Anter ve yurttaşlar katılım sağladı. Anma bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşmalarla devam etti.

ÖGİ adına konuşma yapan Hakkı Boltan, Apê Musa’nın izinde olmanın hakikatin izinde olmakla aynı anlama geldiğini belirterek, “Sonuna kadar onun izinde olacağız" dedi.

‘FAİLLER MUTLAKA HESAP VERECEK’

Ardından konuşan Sibel Yiğitalp, Kürt sorunu her dile getirildiğinde önce Apê Musa’nın tutuklandığını ve buna rağmen yılmadan mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. AKP’nin bu katliamı aydınlatma yükümlü olduğunu söyleyen Yiğitalp “Bunun üzerinden defalarca kamuoyu oluşturuldu. Failler mutlaka hem halk hem hak karşısında hesabını verecektir. Cinayet o gün aydınlatılmış olsaydı bugün bu kadar baskılar olmazdı. Apê Musa şahsında olan mücadeleye sahip çıkacağız" sözlerini kullandı.

Son olarak konuşan Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ise "Onun yazdıkları bugünleri gösterir gibiydi. Genç basın emekçilere ve Özgür Gündem gazetecilerine hala baskı var. Gözaltına alınıyorlar, tutuklanıyorlar. Düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde adaletsizlik de olur. Çocukları olarak yolunda ilerlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kitle Musa Anter'in katledildiği yere kadar yürüyüş yaptı. Gazeteciler ellerinde tuttukları katledilen özgür basın emekçilerinin fotoğraflarını yere bırakarak yanına karanfil verdiler. Anma "Özgür basın susturulamaz" sloganı ile son buldu.