‘Namert bir düşmanla savaşıyoruz’

Kimyasal silah kulanacak kadar namert bir düşmanla savaştıklarını belirten YJA Star gerillası Arin Xalid, “Bitireceklerini sandılar ama bitirmediler. Kinimizi daha fazlalaştırdı” dedi.

Hareketli tim komutanlarından YJA Star gerillası Arin Xalid, savaşın devam ettiği Avaşîn, Zap ve Metîna’daki fedai çizgi militanlığına dikkat çekti. 


ANF’ye konuşan YJA Star gerillalarından Arin Xalid, Avaşîn, Zap ve Metîna’da büyük bir direniş gösterildiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu direnişe sahip çıkmak, tüm Kurdistanlı halkların, Ortadoğu halklarının görevidir ama yoldaşları olarak herkesten önce bizim görevimizdir. Birebir heval dedikleri, yoldaş dedikleri bizleriz. Yoldaşlarımız bir yere kadar getirdi. Şimdi yükleri bizim sırtımızdadıdır. Bu yükü kaldırmak yüksek bir moral ve motivasyon istiyor. Şimdi süreç, hem bu direnişe sahip çıkma hem de Önderliğe sıkı sıkı sarılma sürecidir. İlerliyoruz.

BU DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ

Bunca aydır arkadaşlar düşmana şok üstüne şok yaşattı. Yoldaşlarımızın kimyasal silahlara karşı gösterdikleri direniş, düşman açısından bundan sonraki süreci bitirme sürecine dönüştürecektir. Düşman nasıl üzerimize bitirme amaçlı bir operasyon geliştiriyorsa bizim de devrim için bir sonu getirmemiz gerekiyor. Bu devrimi artık gerçekleştirmemiz gerekiyor ki; Heval Helbest, Heval Baz gibi arkadaşlar kimyasal yüzünden şehit düşmesinler. Namert bir düşmanla savaşıyoruz. 

FEDAİLİKLER ÜSTÜN MORAL VERİYOR

Bitireceklerini sandılar ama bitirmediler. Bizi bitiremediler. Orda olan arkadaşlar, bize çizgimizi tekrar tekrar hatırlattı. Kinimizi daha fazlalaştırdı. Kullandığı kimyasal silahlar, belki düşmana teknik bir üstünlük veriyor ama yaşanan fedailikler de bize üstün bir moral kaynağı oluyor. Bizim savaşabilmemiz için çizgi oldu. Bir fedai çizgisini geliştirmek, bunun öncülüğünü yapmak öyle kolay değil. O yüzden şimdi seyredip sadece duygusal yaklaşma süreci değil. Onlar buraya getirdi, artık biz de her şeyimizi feda etmeye hazırız. Düşmana bir can vererek sevindirmeyeceğiz. Her gün o düşmanı yenme andını içiyoruz.

HALK ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMALI

Düşmana darbe vurma, değerlere ve birbirimize sahip çıkma sürecidir. Kürt halkı da bu gerçekliğe uygun olarak çocuklarına sahip çıkmalılar. Herkes kendi çocuğuna sahip çıkmalı, vatanına sahip çıkmalı. Toprak namustur. O yüzden toprağa sahip çıkmalıyız.’’