Nasır Yağız'ın durumu giderek kötüleşiyor

Tecride karşı Hewlêr ve Maxmur'daki açlık grevleri sürüyor. Nasır Yağız'ın sağlık sorunu giderek ağırlaştı.

HEWLÊR 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Hewlêr’de başlatılan açlık grevi direnişi 114’üncü gününde. Direnişi bugün 57’nci grup devraldı.

HDP Başûrê Kurdistan Temsilciliği Eşbaşkanı Abid İke, “Kürt halkı için Mart ayı direniş, mücadele ayıdır. Tecride karşı birçok yerde direnişler kararlı bir şekilde sürüyor. Başur halkı da eylemlere daha güçlü katılmalı ve destek vermelidir. Kürtlere yönelik zulüm politikalarına karşı tek ses olmalıyız ve mücadelemizi yükseltmeliyiz" dedi.

Leyla Güven ve Nasır Yağız’ın durumunun her geçen gün kötüleştiğine dikkat çeken İke, "Türk devletine daha fazla baskı kurulmalıdır. Önder Apo üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması gerekiyor” diye ekledi.

Ayrıca tecride karşı 114 gündür açlık grevini sürdüren HDP Üyesi Nasır Yağız’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Yağız, ciddi sağlık sorunlarına rağmen eylemini kararlı bir şekilde sürdürüyor.

YAĞIZ'A ZİYARET: TALEBİ SAHİPLENİYORUZ

Aralarında akademisyen, yazar, sanatçı, gazeteci ve siyasi parti temsilcilerinin olduğu bir grup, Hewlêr’de 114 gündür tecride karşı açlık grevi direnişini sürdüren Nasır Yağız’ı ziyaret etti.

Yağız’ı ziyaret edenlerin isimleri şöyle: Akademisyen Hevjin Mela Emin, Akademisyen Kameran Mentik, Gazeteci Peyman Ehmed, Gazeteci ve Tevgera Azadi Üyesi Berivan Mihemed, Aktivist Tanih Abdullah, Yazar ve Gazeteci Hesen Cudi, Öğretmen Mihemed Bekir, Demokratik Halk Cephesi Üyesi Adil Osman, eylemci Osman Mihemed ve Sanatçı Casimi Saz.

Öğretmen Mihemed Bekir, grup adına yaptığı konuşmada, “Eylemcilerin haklarına ve taleplerine her şekilde destek veriyoruz. Eylemler dünya gündemine oturdu ancak daha çok destek verilmeli" dedi.

MAXMUR

Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’nda tecride karşı başlatılan açlık grevi direnişi 89’uncu, İştar Meclisi Üyesi Fadile Tok’un eylemi ise 54’üncü gününde.

Kongre Star ve PYD Başur Kürdistan Temsilciliği’nden oluşan bir heyet, Maxmur’da 54 gündür açlık grevini sürdüren Fadile Tok ve diğer açlık grevi eylemcilerini ziyaret etti.

Kongre Star Üyesi Delya Henan, ziyaretlerinin ardından şunları söyledi: “Çok kritik bir süreçten geçtiğimiz için faşist Türk devleti Kürt halkının önünü kesmek için Önder Apo üzerindeki tecridi derinleştiriyor. Kürt halkı olarak bu tecridi asla kabul etmiyoruz. Tecridin kırılması için Kürdistan’ın dört parçasında, Avrupa ve dünyanın dört bir yanında açlık grevi direnişleri sürüyor. Leyla Güven, Nasır Yağız, Fadile Tok ve yüzlerce kişi tecride karşı direniyor. Açlık grevi direnişini sürdürenleri buradan selamlıyoruz."

Açlık grevi eylemini sürdüren 30’uncu grup adına konuşan Besê Budak ise şöyle dedi: “Önder Apo üzerindeki tecridi kınıyoruz. Tecridi hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kırmak için birçok yerde eylemler başlatıldı. Tecridin kırılması için direnişlerin daha fazla yayılması gerekir.”