YENİLENDİ

Newroz alanını milyonlarla dolduralım!

Herkesi Amed Newroz’una çağıran Osman Baydemir, “2 buçuk yıldır kanla, gözyaşıyla bir halkın sinmeyeceğinin, değerlerinden vazgeçmeyeceğinin de ispatı olan bu alanı bir kez daha milyonlarla dolduralım” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP milletvekilleri, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek ve TJA Aktivisti Ayşe Gökkan; 21 Mart Salı günü saat 11.00'de Amed gerçekleşecek Newroz kutlamasına ilişkin Newroz alanında bir açıklama yaptı.

Açıklamada ilk olarak konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, “Newroz halkların bayramıdır. Newroz yaşama karşı bir duruş demektir, yasaklanamaz. Şırnak’ta, Cizre’de, Nusaybin’de tarih şahit oldu, halk sokaklara çıktı tüm katliam ve baskılara rağmen Newroz’unu kutladı. Çağdaş Kawa Amed zindanında bedenini ateşe verdi. Zekiyeler, Beritanlar yasakları dinlemedi. Newroz Kürt halkının direnişini ve mücadelesini temsil ediyor. Kürt halkına zulüm edenlerin sonu Saddam gibi olacaktır. Newroz’u engellemeye çalışmaları, baskıları, halkı gözaltına almaları kutlama yapmamıza asla engel olmayacaktır. Herkes biliyor ki savaş kimseye bir şey kazandırmıyor. Herkesin kimliği ile dili ile yaşamaya hakkı var. Biz bu nedenle tüm halkımızı 8 Mart ruhuyla 21 Mart günü Newroz alanlarına bekliyoruz. Amed'de verilecek mesaj çok önemlidir. Biz de buradan mesajımızı verecek ve büyük bir coşku ile kutlamamızı yapacağız” dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) adına kadınlara Newroz'a katılma çağrısı yapan Ayşe Gökkan ise, “8 Mart ruhuyla 21 Mart'ı kutluyoruz. Kadınlar tüm baskı ve engellemelere rağmen 8 Mart alanlarını doldurdu. 21 Mart'ta da aynı ruh ve direngenlik ile alanları doldurmalıyız. Newroz devrimdir, Newroz direniştir, Newroz mücadeledir” diye konuştu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek ise tüm halkın Newroz’unu kutlayarak, Newroz’a katılım çağrısında bulundu. Şimşek, “Newroz yıllardır büyük bir coşku ile Newroz’u kutluyor ve hiçbir yasak buna engel olamadı. Bu yıl da böyle olacak ve alanı dolduracağız” dedi.

HDP Sözcüsü Baydemir de, “Bugün bu alanda, yani özgürlük, kardeşlik alanında bize o günü hazırlayacak olan emekçi kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hummalı bir çalışma yürütüyorlar, alın teri döküyorlar.  21 Mart, Newroz gününü barış içinde kutlayacak olan halkın hayatını kolaylaştıracak olan, insanların buraya gelişinin gerçekleşmesine katkı sunan herkese şahsım ve partim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, şunları söyledi:

“Bu Newroz, son 2 yıl içinde yaşamış olduğumuz, bu topluma yaşatılan bütün o yaraları sarma Newroz’u olsun. Bu Newroz, bir kez daha Ortadoğu coğrafyasında yaşayan tüm halkların hak temelinde, özgürlük temelinde, eşitlik temelinde, bir arada özgürce yaşayabilecekleri bir dönemin kapısını aralayan bir Newroz olsun. 

21. yüzyılda Ortadoğu kasılıp kavrulurken artık çatışmayla, ölümle sonuç almanın mümkün olmadığını, bu meydanı dolduracak yüz binlerce yürek gösterecek. 2017 Newrozu, 2018 Newroz'unun özgürlük ve barışın bir kez daha haykırılacağı Newroz olacağının müjdecisi olsun. 2013’ün ruhuna sahip çıkma Newroz’u olsun. Barış manifestosunun, birlikte yaşam manifestosunun bir kez daha bu coğrafyada hayat bulacağına 100 binler tarafından sahip çıkıldığının haykırıldığı Newroz olsun.

Bütün kardeşlerime çağrımdır; Newroz hepimizindir. Herhangi bir siyasi partinin değil halkın bayramıdır. 7’den 70’e tüm halkımızı barış, özgürlük ve yaralarımızı sarma halayını birlikte kuralım. 2 buçuk yıldır kanla, gözyaşıyla bir halkın sinmeyeceğinin, değerlerinden vazgeçmeyeceğinin de ispatı olan bu alanı bir kez daha milyonlarla dolduralım.”