Operasyona çıkan askerler vuruldu: 5 ölü

HPG/YJA Star gerillaları Iğdır'da operasyona çıkan askerlere yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde tespit edilen 5 Türk askeri öldürülürken, 1 gerilla da şehit düştü,

HPG Basın İrtibat Merkezi, Iğdır’da yapılan eyleme ilişkin yazılı açıklama yaptı.

3 Ocak günü işgalci TC ordusunun Iğdır’ın Axuri Karakolu çevresinde gizli birliklerin desteği ile bir operasyon başlattığını belirten HPG, “Operasyona çıkan düşman askerlerinden oluşan bir birlik, güçlerimiz tarafından uzun bir süre denetime alınmış ve 4 Ocak günü gece saat 02.00 sularında bu birliğe dönük bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eş zamanlı bir şekilde karakol yerleşkesinde bulunan kimi mevziler de güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde gerçekleştirilen bu eylemlerde en az 5 düşman askerinin öldürüldüğü tespit edilirken, eylem esnasında düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Özgür Roni Serhat arkadaşımız ise şehadete ulaşmıştır.

Bu eylemler ardından işgalci TC ordusu zırhlı araçlarla eylem alanına müdahale etmek istemiş, ancak eylem gücümüz tarafından etkili bir şekilde vurularak alandan geri çekilmek zorunda kalmışlardır. İşgalci TC ordusu bir süre sonra taarruz helikopterlerinin desteği ile ölü ve yaralı askerlerini Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. “