Operasyona çıkan askerlere eylem: 6 asker öldü

HPG gerillaları, Cudi’nin Kêrê Hesena, Bajarê Kır, Gırê Çolya, Şikeftoka ve Bilurvana alanlarına yönelik düzenlediği operasyona çıkan askerlere eylem yaptı. Eylemlerde, 1 astsubay olmak üzere, 6 asker ölürken, 10 asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Şırnak’ın Cudi Dağı’na bağlı Kêrê Hesena, Bajarê Kır, Gırê Çolya, Şikeftoka ve Bilurvana yönelik operasyon düzenleyen askerlere, Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında eylemler düzenlediğini belirtti.

HPG BİM açıklamasının detayları şöyle:

“19 Mart günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi Dağı’na bağlı Kêrê Hesena, Bajarê Kır, Gırê Çolya, Şikeftoka ve Bilurvana alanlarına dönük olarak bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz başlatılan operasyona yönelik sahada devam eden Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

Operasyonun ilk gününde Kêrê Hesena Tepesi’nde konumlanan askerler güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Bir süre takip edilen bu düşman birliği 2 ayrı koldan etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 4 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu, taarruz helikopterleri ile Deriyê Yadê ve Deriyê Mazi alanlarını bombalarken, Skorsky helikopterler ile alana yoğun bir şekilde indirmeler yapmıştır.

OPERASYONDAKİ ASKERLERE SABOTAJ EYLEMİ

20 Mart günü saat 07.00’da Şikeftoka alanında operasyona çıkan askerlere yönelik güçlerimizce sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Hedeflenen bu düşman birliğinde tespit edilebilen 1’i astsubay olmak üzere 5 asker öldürülmüş, 6 asker ise yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusu Cudi bölgesinde gerçekleştirdiği bu operasyonda hezimete uğramış ve 20 Mart günü akşam saatlerinde geri çekilmek zorunda kalmıştır. Operasyon boyunca düzenlenen eylem ve çatışmalarda güçlerimizin herhangi bir kaybı yaşanmamıştır.

TÜRK SAVAŞ UAKLARI, TEŞHIŞÊ KÖYÜNÜ BOMBALADI

20 Mart günü saat 22.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Teşhişê Köyü’ne dönük bir bombardıman düzenlemiştir. Bir evin hedef alındığı bu bombardımanlarda, ev tamamen yıkılırken, çevrede bulunan binalar ve köylülere ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir. Sivil halkı hedef alan bu saldırıda herhangi bir insanımızın canına zarar gelmemiştir.

22 Mart günü saat 12.30’da savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Çiyayê Reş alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”