Orman ismi KCK talimatıymış!

DBP’li Edremit Belediyesi tarafından 2 yıl önce açılan Kobanê Ormanı soruşturmalık oldu. 19 DBP’li Belediye Meclis üyesine açılan soruşturma evrakında KCK talimatıyla ormana Kobanê ismi verildiği iddiası yer aldı.

Van Edremit Belediyesi tarafından 2 yıl önce ‘Yeşil Edremit’i daha da yeşillendirelim’ sloganı ile açılan Kobanê Kent Ormanı ‘Terör örgütü propagandası’ iddiasıyla soruşturmalık oldu. Belediye Meclisi’nde oybirliği ile alınan kararın ardından, dönemin İlçe Kaymakamının da onayladığı Kobanê Kent Ormanı nedeniyle 19 DBP’li Belediye Meclis üyesi Emniyete ifade verirken, o dönem Kobanê Kent Ormanı’na mecliste ‘Kabul’ oyu veren AKP’li Encümenler hakkında ise herhangi bir işlem yapılmadı.

NEDEN KABUL OYU VERDİNİZ?

DBP’li Belediye Meclis üyelerine Emniyette ‘Neden Kabul oyu verdiniz’ sorusu soruldu. Van Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından açılan soruşturma evrakında, "15.07.2016 tarih ve 92 sayılı Meclis Kararı ile ‘Kobanê Kent Ormanı’ isminin verilmesine karar verildiği, bu ismin verilmesi için yapılan meclis oturumunda ki oylamada şüphelilerin kabul oyu verdiği tespit edilmiştir. Söz konusu ormanın ismi KCK/PKK örgütünün talimatıyla propaganda amaçlı olarak verilmiştir. Ayrıca söz konusu Orman’a PKK/KCK örgütü mensubunun fotoğrafı asılmıştır" İfadelerine yer verildi. Emniyette Belediye Meclis Üyelerine ‘Kobanê Kent Ormanı’ ismi için kimden talimat alarak kabul oyu verdikleri soruldu.

'AMAÇ ÇALIŞMALARIMIZI KRİMİNALİZE ETMEK'

Emniyet, aynı zamanda Kobanê sınırında infaz edilen ve fotoğrafı ormana asılan sivillerden Kader Ortakkaya’yı ise, ‘Örgüt mensubu’ olarak değerlendirdi. DBP’li Belediye Meclisi tarafından açılan ormana belediyeye kayyum atanmasından sonra tabelası sökülerek polis ismi verilmişti. Konuya ilişkin emniyette ifade veren DBP’li Edremit Belediye Meclis üyesi Azim Yacan, yürüttükleri tüm çalışmaların illegalize edilmeye çalışıldığını söyledi. Söz konusu soruşturmanın kayyum Atıf Çiçekli’nin talimatıyla açıldığını vurgulayan Yacan, "Amaç siyasetçileri ve belediyelerimizi kriminalize suç yapıları olarak göstermektir. Bizler yüz binlerce oy alarak seçilmiş meşru kurumlar olmamıza rağmen belediyelerimize kayyum atanmıştır" diye konuştu.