PADÊ, Şengal’in özgürleştirilmesinin yıldönümünü kutladı

Êzidî Demokrasi ve Özgürlük Partisi (PADÊ) yaptığı yazılı açıklamayla Şengal’in özgürleştirilmesinin yıldönümünü kutladı.

Êzidî Demokrasi ve Özgürlük Partisi (PADÊ) açıklamasında "PADÊ olarak şehitlerimizin başlattığı bu mücadeleyi siyasi alanda da sürdüreceğiz.

Halkımızla özgür toplum fikir ve felsefesiyle eğitilecek ve örgütleneceğiz" dedi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şengal’in kurtuluşunun yıldönümü, bütün Êzidî halkına, insanlığa YBŞ-YJŞ savaşçılarına, Êzidxan Asayişi’ne, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'ne ve özellikle de Önder Apo’ya kutlu olsun. Bütün özgürlük şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimiz olmasaydı bu kazanımlarımızı elde edemeyecek, halkımız çetelere ve sömürgeci güçlere av olacaktı. Bizler de topraklarımızdan ve Êzidîlik kültüründen koparılacaktık.

Bu vesileyle, bizler PADÊ olarak şehitlerimizin başlattığı bu mücadeleyi siyasi alanda da sürdüreceğiz. Halkımızla özgür toplum fikir ve felsefesiyle eğitilecek ve örgütleneceğiz.

Şengal şehir merkezi özgürleştirildiğinde, bazı güçler şehri kendilerinin kurtardığına dair söylemlerde bulunmuştu. Kendilerini Êzidîlerin ve Şengal topraklarının koruyucusu olarak gösteriyorlardı. Ancak bugün herkes, Êzidî halkına kimin sahip çıktığını ve kimin yalan yanlış propagandalar yaptığını çok iyi biliyor."

DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014 tarihinde işgal ettiği Şengal, 13 Kasım 2015 tarihinde HPG/YJA-STAR gerillaları ile YBŞ/YJŞ savaşçıları tarafından özgürleştirilmişti.