Paris şehitleri için Ranya ve Kelar'da anma

Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in şehadetlerinin 10. yıl dönümü vesilesiyle Ranya ve Kelar'da anma etkinlikleri düzenlendi.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Üyesi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez’in şehadetlerinin 10. yıl dönümü vesilesiyle Süleymaniye'nin Ranya ve Kelar ilçelerinde anma etkinlikleri düzenlendi. 

Ranya'da Kürdistan Kadın Özgürlük Hareketi (RJAK) öncülüğünde düzenlenen anma, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Daha sonra RJAK adına Mom Şadi Semed söz aldı. Sakine Cansız’ın Dersim’in, Kürdistan’ın ve PKK’nin ruhu olduğunu kaydeden Mom Şadi Semed, “Sakine Cansız’ın hakikati ve mücadelesi bugün daha büyük ve daha geniş kitlelerde yaşam buluyor. Bayrağı her alanda özgür kadınların elinde dalgalanıyor. RJAK olarak gerçekleşen her iki Paris Katliamını kınıyoruz. Bu katliam bir an önce aydınlatılmalı ve failler cezalandırılmalıdır. Fransa katliamın sorumluluğunu üstlenmeli ve sessiz kalmamalıdır” dedi. Konuşmanın ardından Sakine Cansız’ın yaşamı ve mücadelesini anlatan sinevizyon izletildi. 

Kelar'daki etkinliği de RJAK organize etti. Burada konuşan Suham Mahmud, “Paris Katliamında şehit düşen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i andığımız bugünlerde Kurdistan ve Ortadoğu genelinde bir devrim rüzgarı esiyor. Özellikle PKK kurucusu Sakine Cansız, Amed zindanından Kurdistan dağlarına dek yaşamı boyunca büyük bir mücadele verdi” dedi.

Ardından 3 Kürt kadın devrimcinin yaşamlarını ve mücadelelerini konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.