Parlamento Başkanı Mihemed: Ulusal Birliği oluşturmak şarttır

Güney Kürdistan Parlamento Başkanı Dr. Yusuf Mihemed “Kürtler başka güç ve devletlerden yardım dilememeli. Bu süreçte, Ulusal Birliği oluşturmak artık şarttır” dedi.

Güney Kürdistan Parlamento Başkanı ve Irak Parlementoya Goran Listesi Başkanı Dr. Yusuf Mihemed Güney Kürdistan ve Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler ve siyasi kriz hakkında ANF’ye konuştu.

‘ULUSAL BİRLİK BU SÜRECİN GÖREVİDİR’

Güney Kürdistan Parlamento Başkanı Dr. Yusuf Mihemed “Kürt halkı Xaneqîn’den Efrîn’e kadar ağır bedeller ödedi. Aynı zamanda bu süreçte yaşanan olaylara da baktığımızda, bir an önce Kürt Ulusal Birliği kurmamız gerektiğini görmekteyiz” dedi.

‘REFERANDUMDA KÜRT KAZANIMLARI KAYBEDİLDİ’

Dr. Mihemed geçen sene yapılan referandum hakkında da “Bu referandumla birlikte Kerkük kaybedildi, aynı zamanda Kürt halkının birçok kazanımı da kaybedildi. Bu, Kürdistan’ın tarihi bir hatasıydı. Kürt halkı 2014-2016 yılları arasında bir çok kazanım sağladı. Ama referandumla beraber, büyük bedellerle kazanılan kazanımlar kaybedildi. Sadece Güney Kürdistan’da değil, Xaneqîn’den Efrîn’e kadar kazanımlar kaybedildi.”

‘ULUSAL KONGRE ŞARTTIR’

Güney Kürdistan Parlamento Başkanı Dr. Yusuf Mihemed, Ulusal Kongre ve Ulusal Birliğe dikkat çekerek, “Bu süreçte ve geçmişte yaşanılan olaylara baktığımızda, görüyoruz ki Kürtlerin Kürtlerden başka dostu yoktur. Kürdistan’ın bir parçasının olumlu ve olumsuz durumu, diğer parçalara da etki etmekte. Referandum sonuçları Efrîn’i de etkiledi. Yaşanılan bu olaylara baktığımızda, Ulusal Kongre ve Ulusal Birliğin en erken sürede yapılması gerektiğini görüyoruz.”