PJAK: Son nefesimize kadar önderlerimize sahip çıkacağız

PJAK, ABD'nin PKK'nin öncü kadroları hakkındaki kararına sert tepki göstererek, kararın DAİŞ, Erdoğan ve savaşa hizmet ettiğini belirtti. PJAK, "Kürt halkı son nefesine kadar önderlerine, mücadele edenlere sahip çıkacak" dedi.

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), ABD’nin PKK yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkındaki karara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ortadoğu siyasi ve diplomasi sürecine girdiği bir dönemde dünyadaki hegemon güçler çıkarları için bütün siyasi güçlerini devreye koymuş durumda. Bahsedilen 3’üncü dünya savaşında Kürt özgürlük hareketi önemli bir aktör olarak teröre karşı rol alıp, özgürlük isteyen halkların kimliklerini korumuştur. Kürt özgürlük hareketi devrimci bir tavır ve demokratik mücadele ile dünyadaki ve bölgedeki egemen güçlerin siyasetini boşa çıkardı. Buna karşı çıkarlarını düşünen güçler, demokratik siyasetin gelişmemesi, inkâr, özgürlük iradesini ortadan kaldırmak için bir kez daha devrimci güçleri hedefe koydu.

PKK’nin Kürdistan’da ve bölgede DAİŞ’e karşı güçlü bir mücadelenin yürütüldüğü bir dönemde hedefe konulması tesadüf değildir. PKK yöneticilerinin ABD tarafından hedef gösterilmesi hakikat üzerine perde çekmek anlamına geliyor.

Amerika ve Koalisyon Güçleri bölgede terörün bitmesiyle barışa ve demokratikleşmeye inancı kalmamış. Özgürlük hareketini etkisiz kılmak için Amerika bu yola başvurdu. Bu karar Amerika için utanç vericidir.

'SAVAŞI DERİNLEŞTİRECEK BİR KARAR'

Önder Apo’nun komplo sonucunda kaçırılıp Türkiye’ye teslim edilmesinde rolü olan Amerika, PKK’nin tasfiyesi ve Kürt halkının düşmanlığını yaptı. Yine Türk devletinin Önder Apo üzerinde uyguladığı tecridi ve Kürtlere yönelik yaptığı katliamları da onayladı.

Amerika’nın aldığı karar Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi, bölgedeki savaşın derinleşmesi ve şiddetin artmasına hizmet edecek. Çıkarları için Kürt halkına ve özgürlük hareketine karşı düşmanlığını ortaya koydu. Amerika’nın aldığı karar yanlış olduğu kadar bütün insan haklarına kriterlerine de karşıdır.

'SON NEFESİMİZE KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ'

PJAK olarak Amerika’yı aldığı karardan dolayı kınıyor ve kararın Erdoğan ve DAİŞ’e hizmet ettiğini belirtmek istiyoruz. Amerika ve Koalisyon çok iyi bilmelidir ki Kürt halkı egemen güçlerin kirli oyunlarına yol vermeyecek. Son nefesine kadar önderlerine, mücadele edenlere sahip çıkacak. 

ÇAĞRI

Bu kritik süreçte bütün devrimci, özgürlük isteyen aydın, yazar, sanatçı, siyasetçi, gençler, kadınlar Amerika’nın kararına karşı çıkıp, kararı yok saymalıdır.”